To αναπτυξιακό πλάνο της BOX NOW: Περισσότερα από 2.200 «έξυπνα» lockers, με 70.000 θυρίδες μέχρι τα τέλη του 2023

Το αναπτυξιακό πλάνο της παρουσίασε χθες η BOX NOW. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ανδριώτη CCO της εταιρείας, έως τα τέλη του 2023, η BOX NOW θα διαθέτει 2.200 «έξυπνα» lockers, με 70.000 θυρίδες.

«Σε μία άκρως ανταγωνιστική και δύσκολη περίοδο, με τις πλέον αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, λόγω της πανδημίας της covid-19, αλλά και της ενεργειακής κρίσης, δύο έτη μετά από την έναρξη λειτουργίας της, η BOX NOW έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 200 χιλιάδες καταναλωτές»,

ανέφερε.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η BOX NOW έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 400.000 παραδόσεις, ενώ μέχρι στιγμής συνεργάζεται με περισσότερα από 600 eshops, με την εταιρεία να διπλασιάζει τον κύκλο εργασιών της κάθε δεύτερο μήνα.

Πλέον, η BOX NOW Ελλάδας λειτουργεί και ως advisory hub στο ΙΤ και στο Marketing για τις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Τα BOX NOW lockers τοποθετούνται σε κομβικά σημεία της πόλης, ώστε ο καταναλωτής να έχει ο ίδιος πρόσβαση 24/7 στο «Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής» και στο δέμα του, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί.

Θα καλυφθεί το 90% του πληθυσμού της Ελλάδας εντός του 2023

Η αρχική επένδυση άγγιξε τα 10 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι, μέσα στην επόμενη τριετία, θα επενδυθούν άλλα τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία πραγματοποιεί αυθημερόν παράδοση στην Αττική σε λίγες ώρες (ανάλογα με την ώρα παραλαβής από τα e-shop) και την επόμενη ημέρα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Καλύπτει ήδη το 85% της χώρας και το 90% μέσα στο 2023.

Συνεργάζεται με 600+ e-shops, προσθέτοντας 50+ e-shops ανά μήνα. Ενδεικτικές στρατηγικές συνεργασίες είναι, όπως με Public,  ZARA, tofarmakeiomou, wecare, ofarmakopoiosmou, Intersport,  Inditex Greece, Galerie de Beaute, Celestino, Funky Budda, Politeianet, κ.α., ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επίτευξης συνεργασίας με την eBay

Επίσης, έχει συναφθεί στρατηγική συνεργασία της Emma Capital Group με τον Όμιλο Olympia, ο οποίος επενδύει δυναμικά στη BOX NOW, με μικρό μειοψηφικό ποσοστό, στηρίζοντας το πλάνο της BOX NOW Group για τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής Δεμάτων (Lockers) στην ΝΑ Ευρώπη.

Έτσι, η PCP αποκτά μειοψηφικό ποσοστό στο BOX NOW Group, ενώ η EMMA Capital παραμένει ισχυρός πλειοψηφικός μέτοχος.

Σημειώνεται ότι η BOX NOW είναι θυγατρική του Emma Capital Group, το οποίο έχει να επιδείξει ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική αγορά, όπως στον ΟΠΑΠ, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Profarm.

Το άρθρο To αναπτυξιακό πλάνο της BOX NOW: Περισσότερα από 2.200 «έξυπνα» lockers, με 70.000 θυρίδες μέχρι τα τέλη του 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα