Video από τις εργασίες του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης. Στο 20,5% η πρόοδος του έργου

Στο 20,5% ανέρχεται η πρόοδος του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον στο Ηράκλειο.

Το νέο αεροδρόμιο, το οποίο επεκτάθηκε κατά 32% (κτίριο αεροσταθμού), είναι κόστους 522 εκατ. ευρώ.

Από τις εργασίες κατασκευής, στην πλήρη ανάπτυξή τους, αναμένεται να δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός των εργαζόμενων που θα απασχοληθούν στην λειτουργία του αερολιμένα

και στο οικοσύστημα υπηρεσιών και υποδομών που θα το περιβάλλει θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

«Το νέο αεροδρόμιο στο έχει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά. Είναι το μοναδικό αεροδρόμιο που κατασκευάζεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και βρίσκεται 4 ώρες από σημαντικές πρωτεύουσες, όπως η Ντόχα, η Μαδρίτη, το Λονδίνο, η Μόσχα. Πρόκειται, επομένως, για ένα έργο που θα ενισχύσει τον τουρισμό στην , θα συμμετέχει καθοριστικά στην ανάπτυξη του νησιού και συνολικά της εθνικής οικονομίας.

Είναι το πρώτο πραγματικά πράσινο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, όπου εφαρμόζονται καινοτόμες τεχνολογίες.

Η επένδυση στο Καστέλι θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας», ανέφερε, σε διαδικτυακή ανάρτηση, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Σημειώνεται ότι τη διαχείριση του αεροδρομίου έχει αναλάβει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR.

Το άρθρο Video από τις εργασίες του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης. Στο 20,5% η πρόοδος του έργου εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα