Απελευθερώνεται από τις αρχές του 2024 η ταχυδρομική αγορά της Δανίας

Αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2024, η ταχυδρομική αγορά της Δανίας θα “ανοίξει”, δίνοντας την ευκαιρία για δραστηριοποίηση και σε ιδιωτικούς παρόχους.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εγχώρια αγορά θα είναι ανοιχτή σε ιδιωτικές εταιρείες, ωστόσο το κράτος είναι υποχρεωμένο να διασφαλίζει ότι όλοι στη Δανία μπορούν να λαμβάνουν και να αποστέλλουν επιστολές.

Σχολιάζοντας την εν λόγω απόφαση, ο υπουργός Μεταφορών Thomas Danielsen δήλωσε αισιόδοξος

ότι η κίνηση θα σήμαινε καλύτερες υπηρεσίες και τιμές, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε: «έχω την προσδοκία ότι ο ανταγωνισμός θα εξασφαλίσει καλύτερες και φθηνότερες τιμές και εξυπηρέτηση, όπως έχουμε δει στο κομμάτι των δεμάτων, στις τηλεπικοινωνίες και αλλού».

Ως εκ τούτου, η Δανική Υπηρεσία Μεταφορών πρέπει στο μέλλον να εξετάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εάν η αγορά ανταποκρίνεται στην υποχρέωση αποστολής και παραλαβής επιστολών – ακόμη και διεθνώς.

Εάν, σε αντίθεση με τις προσδοκίες, διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, το υπουργείο Μεταφορών θα μπορεί να παρέμβει -μέσω εξουσιοδότησης βάσει του Ταχυδρομικού Νόμου- και θα ορίσει επιχείρηση για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος έναντι αμοιβής (Καθολική Υπηρεσία).

Το άρθρο Απελευθερώνεται από τις αρχές του 2024 η ταχυδρομική αγορά της Δανίας εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
apeleftheronetai-apo-tis-arches-tou-2024-i-tachydromiki-agora-tis-danias.htm
Τυχαία Θέματα