Στην Planning ο χωροταξικός και λειτουργικός σχεδιασμός του αποθηκευτικού κέντρου του ομίλου ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Η Planning ανέλαβε τον πλήρη χωροταξικό και λειτουργικό σχεδιασμό του αποθηκευτικού κέντρου του ομίλου Παπαδάκης, δίνοντας έμφαση στην επεκτασιμότητα όλων των διαφορετικών αποθηκευτικών συστημάτων και χώρων.

Σύμφωνα με την Planning, η πολυπλοκότητα της προϊοντικής γκάμας του ομίλου αντιμετωπίστηκε με την εισαγωγή παταριού τριών επιπέδων με διαφορετικά βάθη και ύψη θυριδοθέσεων, τη δημιουργία θέσεων συρταρωτής αποθήκευσης ογκωδών τεμαχίων (τύπου «μαχαίρι»), θέσεων ειδικού ύψους για χειρισμό κρυστάλλων κάθετης αποθήκευσης, cantilever ράφια για μακρόστενα

αντικείμενα, διαδοκιδομένων θέσεων αποθήκευσης ογκωδών παλετών (π.χ. παρμπρίζ λεωφορείων), τριών υψών θέσεων παλετόραφων, ειδικών θέσεων αποθήκευσης πολύ βαριών και ειδικών τεμαχίων (π.χ. προφυλακτήρων).

Παράλληλα, προδιαγράφηκαν όλες οι ροές εμπορευμάτων, εργαζομένων, επισκεπτών, αναλωσίμων/απορριμμάτων, ενώ αποτυπώθηκε και ο χώρος και ο τρόπος συνεργασίας καταστήματος πώλησης ανταλλακτικών εντός της αποθήκης, καθώς και της κίνησης και στάθμευσης των οχημάτων (φορτηγών, αυτοκινήτων, van, λεωφορείων κ.λπ.) στον ευρύτερο εξωτερικό χώρο της αποθήκης.

Τέλος, προδιαγράφηκε το location system της αποθήκης για τη γρήγορη εύρεση των εμπορευμάτων και την κίνηση των εργαζομένων εντός των αποθηκευτικών συστημάτων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «στόχος του ομίλου είναι η λειτουργία ενός πλέον σύγχρονου αποθηκευτικού κέντρου για τα ανταλλακτικά και τη φανοποιεία, το οποίο να εξυπηρετεί με το βέλτιστο τρόπο την αποθήκευση δεκάδων χιλιάδων κωδικών ευρείας γκάμας από μικροσκοπικά εξαρτήματα και στοιχεία μηχανών έως αξεσουάρ για τη μετασκευή λεωφορείων, όπως ρολά μοκετών και φάσες 6 μ.»

Το άρθρο Στην Planning ο χωροταξικός και λειτουργικός σχεδιασμός του αποθηκευτικού κέντρου του ομίλου ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα