Νέο κέντρο διαλογής δεμάτων και logistics στην Πολωνία από την DHL, μια επένδυση 180 εκατ. ευρώ

Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαλογής δεμάτων και logistics της Ευρώπης εγκαινίασε ο όμιλος DHL στο Robakowo, κοντά στο Poznan της Πολωνίας.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Το state-of-the-art κέντρο, αποτελεί κοινό έργο των DHL eCommerce, Post & Parcel Germany και DHL

Freight, και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει βελτιωμένη ποιότητα υπηρεσιών και ταχύτερους χρόνους παράδοσης στους πελάτες.

Πρόκειται για μία επένδυση περίπου 180 εκατ. ευρώ, με την εγκατάσταση να εκτείνεται σε έκταση 32.000 τ.μ., που ισοδυναμεί με το μέγεθος 5 γηπέδων ποδοσφαίρου.

Διαθέτει 3.000 μέτρα ραουλόδρομων και ικανότητα διαλογής 45.000 δεμάτων την ώρα.

Επιπλέον, η DHL Freight θα λειτουργεί ένα terminal αποκλειστικά για την επεξεργασία αποστολών και less-than-container-load εμπορευμάτων για τους Πολωνούς και Ευρωπαίους πελάτες της.

Η εγκατάσταση θα απασχολεί εργατικό δυναμικό περίπου 500 υπαλλήλων, ενώ καθίσταται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα κέντρα διαλογής δεμάτων και logistics στην Ευρώπη.

«Με το νέο διεθνές Logistics Center, επεκτείνουμε τις ικανότητες και τις δυνατότητές μας για να ανταποκριθούμε στους αυξανόμενους όγκους αποστολών ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτή η εγκατάσταση, εξοπλισμένη με τεχνολογία αιχμής, θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών, καθιστώντας την μια ξεχωριστή προσθήκη στο ευρωπαϊκό μας δίκτυο. Θα μειώσει τους χρόνους transit σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, ιδιαίτερα μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες cross-border υπηρεσίες», σχολίασε ο Tobias Meyer, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου DHL.

«Η στρατηγική σημασία του Poznan ήταν κρίσιμος παράγοντας για την επιλογή μας», υποστηρίζει ο γερμανικός όμιλος, συμπληρώνοντας ότι «Πολλοί διεθνείς έμποροι λιανικής και e-tailers χρησιμοποιούν την Πολωνία ως hub για τις αποστολές ηλεκτρονικού εμπορίου τους προς και από την Ευρώπη, ιδιαίτερα τη Γερμανία. Μεγάλες μάρκες λιανικής και e-tailers έχουν δημιουργήσει κέντρα fulfillment και αποθήκες στη Δυτική Πολωνία, καθιστώντας την μια ολοένα και πιο σημαντική πύλη ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη. Επιπλέον, η εγχώρια αγορά δεμάτων στην Πολωνία γνώρισε εξαιρετική ανάπτυξη σχεδόν 120% τα τελευταία 5 χρόνια, τροφοδοτούμενη κυρίως από την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου».

Το άρθρο Νέο κέντρο διαλογής δεμάτων και logistics στην Πολωνία από την DHL, μια επένδυση 180 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
neo-kentro-dialogis-dematon-kai-logistics-stin-polonia-apo-tin-dhl-mia-ependysi-180-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα