«Τέλος εποχής» για το 747 της Boeing: Το τελευταίο αεροσκάφος παραδόθηκε στην Atlas Air (photos, video)

Την παράδοση του τελευταίου 747 στην Atlas Air, ενός αεροσκάφους που άλλαξε τα δεδομένα στις αερομεταφορές, γιόρτασε η Boeing.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ειδικότερα, οι Boeing και Atlas Air συγκεντρώθηκαν με χιλιάδες κόσμου -συμπεριλαμβανομένων νυν και πρώην υπαλλήλων, πελατών και προμηθευτών- για να γιορτάσουν την παράδοση του τελευταίου αεροσκάφους 747, κλείνοντας

έτσι πάνω από μισό αιώνα παραγωγής.

Οι υπάλληλοι της Boeing που σχεδίασαν και κατασκεύασαν το πρώτο 747, γνωστοί και ως «Incredibles», επέστρεψαν για να τιμηθούν στο εργοστάσιο του Everett όπου ξεκίνησε το ταξίδι του πρώτου 747 το 1967. Το εργοστάσιο παρήγαγε 1.574 αεροπλάνα κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

«Αυτή η μνημειώδης ημέρα είναι μια απόδειξη για τις γενιές των εργαζομένων της Boeing που έφεραν στη ζωή το αεροπλάνο που «μίκρυνε τον κόσμο» και έφερε επανάσταση στα ταξίδια και το air cargo ως το πρώτο αεροσκάφος δύο διαδρόμων», δήλωσε ο Stan Deal, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes.

Όπως είπε, «Είναι σωστό να παραδοθεί αυτό το τελευταίο 747-8 Freighter στην Atlas Air, όπου η «Βασίλισσα» θα συνεχίσει να εμπνέει και να ενδυναμώνει την καινοτομία στο air cargo».

«Είναι τιμή μας να συνεχίσουμε τη μακρά ιστορία μας με το να πετάμε αυτό το εμβληματικό αεροσκάφος για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο John Dietrich, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Atlas Air Worldwide.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η Atlas Air ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια με ένα μόνο μετασκευασμένο 747-200 Freighter και έκτοτε έχουμε επεκταθεί σε όλο τον κόσμο λειτουργώντας σχεδόν κάθε τύπο στόλου του 747, συμπεριλαμβανομένου του Dreamlifter, του 747 Large Cargo Freighter της Boeing. Είμαστε ευγνώμονες στην Boeing για την κοινή δέσμευσή της στην ασφάλεια, την ποιότητα, την καινοτομία και το περιβάλλον, καθώς και για τη συνεργασία τους για τη διασφάλιση της συνεχούς επιτυχίας του προγράμματος 747 καθώς θα επιχειρούμε με το αεροσκάφος για τις επόμενες δεκαετίες».

Λίγα λόγια για τη «Βασίλισσα των Αιθέρων»

Ως το πρώτο αεροπλάνο δύο διαδρόμων και «τζάμπο τζετ», η «Βασίλισσα των Αιθέρων» επέτρεψε στις αεροπορικές εταιρείες να συνδέουν ανθρώπους σε τεράστιες αποστάσεις και να παρέχουν απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις.

Η ανάπτυξή του ενίσχυσε τον ρόλο της Boeing στον κλάδο της εμπορικής αεροπορίας. Η βασική σχεδίαση του αεροπλάνου με το χαρακτηριστικό ρύγχος και τα καθίσματα στο επάνω κατάστρωμα έχει ενθουσιάσει γενιές επιβατών και χειριστών.

Η Boeing συνέχισε να βελτιώνει τον αρχικό σχεδιασμό με μοντέλα όπως το 747-400 το 1988 και το τελικό μοντέλο 747-8 που κυκλοφόρησε το 2005.

Σε όλα τα μοντέλα, το αεροσκάφος έχει προσφέρει απαράμιλλη λειτουργική οικονομία και αποτελεσματικότητα στις αγορές ταξιδιών και αεροπορικών φορτίων.

Το άρθρο «Τέλος εποχής» για το 747 της Boeing: Το τελευταίο αεροσκάφος παραδόθηκε στην Atlas Air (photos, video) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα