Μεταφορές και διανομές με 300 πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά από τη DHL Freight

Στροφή στις “πράσινες” εμπορευματικές μεταφορές για την DHL Freight, η οποία έθεσε σε λειτουργία τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά της Mercedes-Benz Trucks.

Πρόκειται για συνολικά 300 φορτηγά eActros που θα χρησιμοποιούνται για μεταφορές και διανομές στις εγκαταστάσεις του Koblenz και του Hagen.

Τα φορτηγά που βρίσκονται στο Hagen θα εκτελούν πιο βιώσιμες μεταφορές στα δρομολόγια μετ’ επιστροφής μεταξύ του υποκαταστήματος της DHL και του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Kassel.

Αντίστοιχα, οχήματα

θα πραγματοποιούν παραδόσεις απαλλαγμένες από άνθρακα σε πελάτες στην περιοχή του Koblenz.

Με μέγιστο βάρος 19 μετρικούς τόνους, τα εν λόγω ηλεκτρικά φορτηγά της DHL Freight είναι τα πρώτα του είδους τους στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη στρατηγική βιωσιμότητας του γερμανικού ομίλου, το πλάνο είναι να αυξηθεί το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στον στόλο παραδόσεων στο 60% και των βιώσιμων καυσίμων εντός του ομίλου DHL σε περισσότερο από 30%.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά (τράκτορας-τρέιλερ) eActros τροφοδοτούνται το καθένα από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με μέγιστη ισχύ έως και 400 kW. Έχουν αυτονομία περίπου 220 χλμ. και, ανάλογα με την υποδομή φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί από 20% έως 80% σε περίπου μία 1 και 15 λεπτά με χωρητικότητα φόρτισης έως και 160 kW.

Υπενθυμίζεται ότι, η DHL δοκιμάζει και εφαρμόζει διάφορες τεχνολογικές λύσεις ως μέρος της προσπάθειάς της για πιο βιώσιμες οδικές εμπορευματικές μεταφορές, καθώς κανένας τύπος κίνησης μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί οριστικά, ιδιαίτερα για μεγάλες αποστάσεις.

Εκτός από τους πλήρως ηλεκτρικούς τράκτορες-τρέιλερ, η DHL Freight ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία ενός φορτηγού υδρογόνου από την εταιρεία κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων Paul Nutzfahrzeuge GmbH.

Το άρθρο Μεταφορές και διανομές με 300 πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά από τη DHL Freight εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
xekinise-tis-metafores-kai-dianomes-me-300-pliros-ilektrika-fortiga-i-dhl-freight.htm
Τυχαία Θέματα