CREaTE: «Ναι» στις «πράσινες» πτήσεις, «όχι» στον υπερτουρισμό – Διακοπές και τον χειμώνα στα Χανιά | Video + Photos

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα το Forum «CREaTE: Ένα Βιώσιμο Μέλλον για τον Τουρισμό» στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στην πλατεία Κατεχάκη στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Το Forum ξεκίνησε στις 16:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21:00, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται και live streaming μετάδοση που μπορείτε να παρακολουθήσετε

ΕΔΩ.

Το CREaTE στοχεύει να αποτελέσει μια ετήσια συνάντηση της διεθνούς κοινότητας με τα καινοτόμα τοπικά projects που αναπτύσσονται στην Κρήτη. Επίσης, ευελπιστεί να λειτουργήσει σαν μια «θερμοκοιτίδα» ιδεών επικεντρωμένη στο βιώσιμο τουρισμό και τη δυναμική του πράσινου μέλλοντος της τουριστικής βιομηχανίας, σε ένα τόπο με πλούσια παράδοση στις υπηρεσίες φιλοξενίας.

To Forum χωρίζεται σε τρεις ενότητες κι είναι οι εξής:

Στην πρώτη με τίτλο «Βιωσιμότητα και ο αντίκτυπος στην κερδοφορία των επιχειρήσεων του τουρισμού», ο λόγος δίνεται στους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στη δεύτερη με τίτλο «Χρηματοοικονομικές λύσεις & εργαλεία για την υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας» θα βρεθούν στο επίκεντρο οι χρηματοοικονομικές λύσεις και τα εργαλεία για την υποστήριξη του κλάδου του τουρισμού.

Στην τρίτη και τελευταία με τίτλο «Do it like the Crete-ans: Οι καλύτερες βιώσιμες τοπικές μελέτες περίπτωσης» οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν για περιπτώσεις επιτυχημένων λύσεων βιωσιμότητας, δηλαδή την εφαρμογή στην πράξη των καλών πρακτικών μέσα από την ανάλυση της εμπειρίας των Κρητικών επιχειρηματιών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης μίλησε για την φετινή τουριστική σεζόν σε όλη την Ελλάδα κι ειδικά στα Χανιά. «Ένα success story το οποίο δεν έγινε τυχαία, έγινε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης» είπε ο κ. Φραγκάκης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού και τόνισε πως στη σημερινή εκδήλωση θα μιλήσουν φορείς του εξωτερικού, οι οποίοι ακολούθησαν κάποια μοντέλα και ενδεχομένως μας βοηθήσουν. «Ο χειμερινός τουρισμός είναι ένας στόχος του ελληνικού τουρισμού γενικά εδώ και πολλά χρόνια. Πέρσι ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε πολύ συστηματικά» τόνισε ο ίδιος. Συμπλήρωσε δε πως το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι οι εργαζόμενοι.



«Ο βιώσιμος τουρισμός μάς ενδιαφέρει όλους μας και πρώτα απ’ όλα την AEGEAN» δήλωσε η Corporate Communications Manager της αεροπορικής εταιρίας, Μαρία Σπυριδάκη. Επισήμανε πως τα θέματα του Forum είναι σημαντικά, με τις «πράσινες» πτήσεις και τον υπερτουρισμό, ενώ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για την επέκταση της τουριστικής περιόδου. «Τα Χανιά και η Κρήτη είναι από τους τόπους που μπορούν να προσφέρουν τουριστικό προϊόν τον χειμώνα, ή τουλάχιστον νωρίς το φθινόπωρο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Σπυριδάκη. Επίσημα, η τουριστική περίοδος λήγει στις 30 Οκτωβρίου, παρόλα αυτά η Κρήτη ήταν, είναι και θα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια.



Η Founder και CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη είπε: «Ο βιώσιμος τουρισμός είναι το μόνο μέλλον του τουρισμού που θέλουμε να χτίσουμε. Ένα μέλλον με πολλές ευκαιρίες και σημαντικές προκλήσεις». Οι τουρίστες αναζητούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που έχουν στην χώρα τους, στην Ελλάδα. Η επαφή με τη φύση κι η προστασία του περιβάλλοντος δίνουν την ευκαιρία να εξετάσουμε πιο ολιστικά το τι θα κάνουμε σε μια περιοχή, σύμφωνα με την κ. Σκυλακάκη.



Τέλος, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στη σημερινή εκδήλωση και τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο βιώσιμος τουρισμός, ώστε η πόλη μας, οι πολίτες κι οι υποδομές μας να μπορέσουν να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα. «Να μην παρατηρήσουμε φαινόμενα όπως σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, που ουσιαστικά ο τουρισμός εκτόπισε την καθημερινότητα των πολιτών» είπε ο δήμαρχος.



Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση:

zarpanews.gr

The post CREaTE: «Ναι» στις «πράσινες» πτήσεις, «όχι» στον υπερτουρισμό – Διακοπές και τον χειμώνα στα Χανιά | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα