Χανιά | Στο ΚΑΣ η μελέτη για τα σκιάδια στο Παλιό Λιμάνι – Ξανά στο προσκήνιο η υπερβολική κατάληψη του δημόσιου χώρου

ΣτοΧανιά | Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για τις τελικές εγκρίσεις βρίσκεται η μελέτη για τα νέα σκιάδια στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες κατασκευές, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης, την κατασκευή των νέων σκιαδιών θα αναλάβει το ίδιο το ταμείο που θα επιβαρυνθεί και με το ανάλογο κόστος ενώ στη συνέχεια αυτά θα παραχωρούνται στα καταστήματα, όπως

παραχωρείται σήμερα ο κοινόχρηστος χώρος που μπορούν να εκμεταλλευτούν για τραπεζοκαθίσματα.

Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου

Παράλληλα, τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απασχόλησε η υπερβολική κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ένα φαινόμενο που όπως επισημάνθηκε, επανεμφανίστηκε μετά την πανδημία.

Ο κ. Κοτσιφάκης, σημείωσε πως ο παραχωρούμενος χώρος θα παραμείνει στα 4.550 τμ όπως είχε εγκρίνει το ΚΑΣ. «Σε αυτά τα όρια θα υπάρχει η αστυνόμευση» σημείωσε ο κ. Κοτσιφάκης. 

Η κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων για την τοποθέτηση Τραπεζοκαθισμάτων και Εμπορευμάτων στο σύνολο της χερσαίας λιμενικής ζώνης ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων φέτος θα γίνει ηλεκτρονικά από τις 4 έως τις 30 Απριλίου.

Αναλυτικά:

Σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων, στους παραχωρούμενους χώρους, απόφαση α) 31/2023 για τη χερσαία λιμενική ζώνη του, Ενετικού λιμένα Χανίων, απόφαση β) 33/2023 για τη χερσαία λιμενική ζώνη της Ν. Χώρας, απόφαση γ) 32/2023 για τη χερσαία λιμενική ζώνη του Κουν Καπί, η Υπηρεσία καλεί τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας www.dlx.gr και στο menu Ηλεκτρονικές αιτήσεις ή πληκτρολογώντας τον σύνδεσμο https://e-services.dlx.gr.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά από τις 4/4/2023 έως 30/4/2023.

Η αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων θα πραγματοποιείτε κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλέφωνο 2821-3-41746 εσ 2.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Στο ΚΑΣ η μελέτη για τα σκιάδια στο Παλιό Λιμάνι – Ξανά στο προσκήνιο η υπερβολική κατάληψη του δημόσιου χώρου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά |, ΚΑΣ, Παλιό Λιμάνι – Ξανά,chania |, kas, palio limani – xana