«Πειραματικά» και επίσημα το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Νηπιαγωγείο Χανιών

Την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλη τη χώρα από το σχολικό έτος 2024-2025 ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προσθέτοντας 18 νέα σχολεία, που θα λειτουργήσουν με το νέο τους καθεστώς

από το Σεπτέμβριο του 2024. Από αυτά στα Χανιά είναι τα εξής:

Το 7ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Χανίων συνδέεται και αποκτά κοινό ΕΠ.Ε.Σ. με το 7ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων ενώ προχωρούν, επιπλέον, οι διαδικασίες ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Οι νέες διασυνδέσεις μεταξύ σχολικών μονάδων και οι σχολικές μονάδες με κοινά Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια (ΕΠ.Ε.Σ.) ορίζονται ως ακολούθως:

Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού, που εισάγεται σε αυτά με ηλεκτρονική κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π..

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία 4 χρόνια υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για ενίσχυση του θεσμού των Πρότυπων και των Πειραματικών Σχολείων και για διεύρυνση του δικτύου τους. Στόχος είναι μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη χώρα να έχουν πρόσβαση στα εξαιρετικά αυτά σχολεία τα οποία συμβάλλουν στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε όλα τα σχολεία της χώρας.»

zarpanews.gr

The post «Πειραματικά» και επίσημα το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Νηπιαγωγείο Χανιών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα