Στη λαϊκή αγορά οι Χανιώτες κόντρα στην ακρίβεια – Αναλυτικές τιμές – Video + Photos

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι περισσότεροι Χανιώτες καταναλωτές από τις τιμές πώλησης των προϊόντων στην λαϊκή αγορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, το οποίο βρέθηκε σήμερα στην περιοχή των Δικαστηρίων, ρωτώντας απλούς πολίτες, παραγωγούς και εμπόρους για την ακρίβεια στα τρόφιμα που πλήττει όλα τα νοικοκυριά.

Χαμηλότερες  τιμές και μεγαλύτερη ποικιλία

Η πλειοψηφία των καταναλωτών δήλωσε πως προτιμά να αγοράζει φρέσκα φρούτα και λαχανικά από την λαϊκή αγορά σε σχέση με άλλα καταστήματα τροφίμων, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και τις περισσότερες

φορές και καλύτερες τιμές, αφού αγοράζονται κατευθείαν από τους παραγωγούς.

Βέβαια, υπήρξαν και καταναλωτές που δήλωσαν πως οι τιμές είναι γενικά ακριβές και πως ο χειμώνας που έρχεται προμηνύεται οικονομικά δύσκολος.

Τι λένε οι παραγωγοί για την ακρίβεια 

Μιλώντας στο zarpanews.gr, ο παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων Μανώλης Κωστάκης, δήλωσε πως η καταναλωτική κίνηση πηγαίνει καλά ενώ το γαλακτοκομικό προϊόν με την μεγαλύτερη ζήτηση είναι η φέτα.

Την ίδια ώρα, η παραγωγός Άννα Παπαδοπούλου έκανε λόγο για δύσκολο χειμώνα λόγω της γενικότερης ακρίβειας που πλήττει τόσο τους ίδιους όσο και τους καταναλωτές ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής.

Ο παραγωγός Γιάννης Μανιουδάκης από την Επισκοπή Ρεθύμνου, μιλώντας στο zarpanews.gr, δήλωσε πως καλλιεργεί βιολογικό ρόδι και τόνισε την θρεπτική αξία των βιολογικών προϊόντων ενώ για τον χειμώνα που έρχεται δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όποιος δουλεύει, δεν χρειάζεται να φοβάται».

Ο κ. Μιχάλης Σταματάκης από την Γραμβούσα, ο οποίος παράγει σταμναγκάθι και κρεμμύδια, δήλωσε πως όλα τα προϊόντα είναι δικής του παραγωγής και παράλληλα τόνισε το αυξημένο κόστος μετακίνησης, λέγοντας πως ο ίδιος για να πάει στην δουλειά του, από 8 ευρώ που έδινε παλαιότερα, φέτος χρειάζεται να δίνει περίπου 20 ευρώ για να κάνει το δρομολόγιο Γραμβούσα – Χανιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δευτέρας στην λαϊκή αγορά των Δικαστηρίων, οι τιμές πώλησης των προϊόντων ανά κιλό διαμορφώνονται ως εξής:

Πατάτες ντόπιες από 0,50€/κιλό

Ντομάτες από 2€

Ντομάτα υπαίθρια Γερανίου από 1€

Λάχανο 1€

Αγγούρια από 1,50€

Καρότα 1,80€

Κολοκύθια από 1,50€

Αβοκάντο από 3,50€

Κάστανα από 4€

Σταμναγκάθι από 4€

Φασόλια πράσινα (Μπαρμπούνια) ντόπια από 4€

Μπάμιες ντόπιες από 5€

Παντζάρια 1,5€

Μπρόκολο 3€

Λεμόνια από 1,70€

Ελιές από 5€

Μήλα (Ορθούνι Χανίων) 1,20€

Κυδώνια 1,80€

Αχλάδια Κεραμειών 1,50€

Πορτοκάλι 0,60€ 

Βιολογικά ρόδια από 2€

Γαλακτοκομικά

Φέτα από 8,50€

Γραβιέρα από 12 €

Μυζήθρα 7 €

zarpanews.gr – Άννα Παπακωνσταντίνου

The post Στη λαϊκή αγορά οι Χανιώτες κόντρα στην ακρίβεια – Αναλυτικές τιμές – Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιώτες, – Αναλυτικές, – Video + Photos,chaniotes, – analytikes, – Video + Photos