IDC: Η Samsung και πάλι πρώτη στις παγκόσμιες αποστολές smartphone, ξεπερνώντας την Apple

Το 2023, σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, η Apple ξεπέρασε τη Samsung για να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, ξεπερνώντας τον κύριο αντίπαλό της σε συνολικές αποστολές συσκευών για ολόκληρο το έτος.

Αυτό σηματοδότησε το τέλος της 13ετούς κυριαρχίας της Samsung ως κυρίαρχου παίκτη στην αγορά των smartphone, όπου οι συσκευές της Galaxy

είχαν κυριαρχήσει.

Ωστόσο, αυτή η οπισθοδρόμηση ήταν βραχύβια για τη Samsung αφού η εταιρεία πραγματοποίησε μια ισχυρή επιστροφή φέτος, με τη σειρά Galaxy S24 να αποδεικνύεται μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία, εν μέρει χάρη στις εντυπωσιακές δυνατότητες της τεχνολογίας Galaxy AI. Σε συνδυασμό με τη μείωση των πωλήσεων του iPhone στην Κίνα, η Samsung κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά smartphone κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Σύμφωνα με στοιχεία της IDC, η Samsung απέστειλε 60,1 εκατομμύρια smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2024, καταλαμβάνοντας το 20,8% της αγοράς. Πρόκειται για οριακή μείωση σε σχέση με τα 60,5 εκατομμύρια μονάδες που είχαν αποσταλεί την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Συγκριτικά, η Apple απέστειλε 50,1 εκατομμύρια iPhone, τοποθετώντας την στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 17,3%.

Οι ισχυρές επιδόσεις της σειράς Galaxy S24 αποτέλεσαν βασικό μοχλό για την ανάκαμψη της Samsung. Πολλαπλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κορυφαία σειρά για το 2024 της εταιρείας ξεπερνά σε πωλήσεις τον προκάτοχό του, το Galaxy S23, με αύξηση των πωλήσεων κατά 14% στις ΗΠΑ και ένα εντυπωσιακό 28% στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η τάση αυτή παρατηρείται και σε άλλες σημαντικές αγορές, με το Galaxy S24 να καταγράφει διψήφια αύξηση μέσα στις πρώτες εβδομάδες της διάθεσής του.

Η Xiaomi σημείωσε επίσης τεράστια αύξηση στις αποστολές των smartphone της, με αύξηση 33,8% σε ετήσια βάση, αποστέλλοντας 40,8 εκατομμύρια μονάδες και καταλαμβάνοντας το 11,4% της αγοράς, τοποθετώντας την στην τρίτη θέση. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή ζήτηση των καταναλωτών για τη σειρά Xiaomi 14 τόσο στην κινεζική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρεία είχε χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά η νέα στρατηγική και οι προσφορές των προϊόντων της φαίνεται να έχουν απήχηση στους καταναλωτές.

Η Transsion, η μητρική εταιρεία εμπορικών σημάτων όπως η Tecno, η Itel και η Infinix, κατέγραψε την πιο σημαντική ανάπτυξη, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άλμα 84,9% σε 28,5 εκατομμύρια μονάδες.

Συνολικά, η παγκόσμια αγορά smartphone σημείωσε αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση στις αποστολές, φτάνοντας τα 289,4 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό σηματοδότησε το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης, υποδηλώνοντας ανάκαμψη από την επιβράδυνση μετά την πανδημία.

Ενώ η Apple είναι απίθανο να ανακτήσει την πρώτη θέση από τη Samsung στο εγγύς μέλλον λόγω της μείωσης των πωλήσεων iPhone στην Κίνα, ο κορεατικός γίγαντας θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τη Xiaomi και τη Huawei, οι οποίες έχουν σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη από τα τέλη του περασμένου έτους.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα