Αποκαλυπτήρια του τελικού σχεδιασμού του PlayStation VR2 από τη Sony

Ακολουθώντας την ίδια τακτική με αυτή των αποκαλυπτηρίων του PlayStation 5, η Sony μοιράζεται σήμερα με το κοινό τον τελικό σχεδιασμό της νέας γενιάς του Virtual Reality περιφερειακού το οποίο προορίζεται για την κορυφαία της παιχνιδοκονσόλα.

Το PlayStation VR2 όπως θα είναι και η τελική του ονομασία, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν 1 ακριβώς χρόνο, με τη Sony

να παρουσιάζει ένα μήνα μετά τα χειριστήρια του. Ο νέος σχεδιασμός βασίζεται στο αρχικό μοντέλο, έχοντας τα χρώματα του PS5 και με την εταιρεία να έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. Σε αυτές περιλαμβάνεται το ελάχιστο μικρότερο βάρος, εργαλείου ελέγχου για τη ρύθμιση των φακών αλλά και διαφορετικός σχεδιασμός στο εσωτερικό μέρος. Όπως ισχύει στο PlayStation 5 αλλά και στο DualSense controller, το PS VR2 διαθέτει στην επιφάνειά του μικρά εικονίδια του PlayStation τα οποία είναι κρυμμένα στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος του κράνους.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει η υποστήριξη 4Κ HDR ανάλυσης με OLED οθόνες ανάλυσης 2000 χ 2040 ανά μάτι, ρυθμός καρέ 90/120Hz, οπτικό πεδίο 110 μοιρών αλλά και δυνατότητα σύνδεσης με την κονσόλα με τη χρήση ενός μόνο καλωδίου USB-C. Προκειμένου να αποτελέσει ικανό αντίπαλο άλλων VR συστημάτων της αγοράς, η Sony έχει κάνει ήδη γνωστό ότι θα υποστηρίζει τον εντοπισμό του παίκτη στο χώρο κάνοντας χρήση των καμερών που θα ενσωματώνει το κράνος, χωρίς την ανάγκη παρουσίας εξωτερικής κάμερας και δίνοντας μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων.

Ανάμεσα σε όλα η Sony κάνει γνωστό ότι αρκετά στούντιο έχουν ήδη πρόσβαση στο development kit του PSVR2 προκειμένου να κυκλοφορήσουν τα δικά τους παιχνίδια στην πλατφόρμα όταν αυτή γίνει διαθέσιμη στην αγορά. Το πότε θα γίνει αυτό ακριβώς δεν γνωρίζουμε για την ώρα πέρα από τη γενική δήλωση της εταιρείας για «μέσα στο 2022», ενώ αντίστοιχα ερωτήματα υπάρχουν και για την τιμή κάτι που θα γίνει όσο πλησιάζουμε στην κυκλοφορία.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα