KNE Χανίων για Μουσικό σχολείο: “Πλημμύρισε από τη βροχή και μετέτρεψε την αίθουσα σε μία λίμνη”

Αναλυτικά:

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας θέλουν να μετατρέψουν ένα υφιστάμενο Λύκειο σε Πειραματικό, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια θλιβερή εικόνα. Αίθουσα στο Μουσικό Σχολείο Χανίων πλημμύρισε από τη βροχή και μετέτρεψε την αίθουσα σε μία λίμνη!

Αυτήν την κατάσταση βιώνουν οι μαθητές των Χανίων τον 21ο αιώνα. Σχολεία που φιλοξενούν τμήματα

με 30 και παραπάνω μαθητές, αίθουσες που βάζουν νερά και μετατρέπονται σε λίμνες με την πρώτη έντονη βροχή, ακατάλληλα κτίρια, εκατοντάδες μαθητές να κάνουν μάθημα σε ΠΡΟΚΑΤ.

Τι και αν εδώ και χρόνια μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού σχολείου διεκδικούν να χτιστεί καινούριο σχολείο, τι και αν επιμένουν ότι δεν είναι δυνατόν το 2024 να κάνουν μάθημα σε αυτές τις συνθήκες; Η απάντηση μονίμως είναι ότι υπάρχει γραφειοκρατία ,δεν υπάρχουν τα κονδύλια. Παρόλα αυτά όλα τα παραπάνω ξεπερνιούνται όταν είναι να επιδοτηθούν μεγαλοξενοδόχοι για να χτίσουν τα νέα τους πεντάστερα.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, η κυβέρνηση εμφανίζεται σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα και αντί να χτίσει καινούρια σχολεία , εμμένει στα σχέδια για κατάργηση Λυκείου της Πόλης και την μετατροπή ενός Λυκείου σε Πειραματικό, με συνέπεια σε αυτά τα ήδη επιβαρυμένα σχολεία να μεταφερθούν και άλλοι μαθητές.

Η πίεση που άσκησε ο συντονισμένος αγώνας μαθητών γονιών και εκπαιδευτικών πρέπει να συνεχιστεί μέχρις ότου να μπει φρένο στους απαράδεκτους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Καλούμε το Χανιώτικο Λαό και την νεολαία να μην συμβιβαστούν με αυτές τις εικόνες και να παλέψει ώστε να ανεγερθούν νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια.

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ:

Καμία κατάργηση – κλείσιμο υφιστάμενου ΓΕΛ και μετατροπή του σε ΠειραματικόΆμεση Λύση στο οξυμένο ζήτημα της σχολικής στέγης στα Χανιά με την ανέγερση νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων
Keywords
Τυχαία Θέματα
KNE Χανίων, Μουσικό, “Πλημμύρισε,KNE chanion, mousiko, “plimmyrise