Αναποδογύρισε γόνδολα στην Βενετία, τουρίστες έπεσαν στο κανάλι

Ο γονδολιέρης, ο οποίος προσπάθησε να το σώσει οδηγώντας το σκάφος κάτω από μια γέφυρα κοντά στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Μάρκου, κατέληξε στο νερό προτού σπεύσει να σώσει τους επιβάτες του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η ομάδα από την Κίνα είχε μετακινηθεί γύρω από τη γόνδολα και έβγαζε selfies με φόντο τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης της λιμνοθάλασσας, όταν συνέβη το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο.

Η στιγμή που τουρίστες πέφτουν στο κανάλι 

Ο ελιγμός του γονδολιέρη κάτω από τη γέφυρα απαιτούσε

τη μέγιστη δυνατή ισορροπία του βάρους επί του σκάφους, αλλά οι επιβάτες φέρεται να αγνόησαν τις εντολές του να καθίσουν και αντ’ αυτού συνέχισαν να σηκώνονται και να βγάζουν φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το σκάφος.

Το 2020, η ένωση γονδολιέρηδων της Βενετίας μείωσε τη χωρητικότητα των σκαφών της, κατηγορώντας την αυξημένη επιβάρυνση από τους “υπέρβαρους” τουρίστες.

Το όριο σε μια gondola da nolo, η οποία προσφέρει την κλασική περιήγηση στα κανάλια της πόλης, μειώθηκε από έξι σε πέντε άτομα, ενώ σε μια gondola da parada, σκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διέλευση του Μεγάλου Καναλιού, ο αριθμός μειώθηκε από 14 σε 12.

Σημειώνεται επίσης πως το 2022, ένας Αμερικανός τουρίστας υπέστη ελαφρούς τραυματισμούς όταν έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου καθώς προσπαθούσε να πιάσει το τηλέφωνό του, το οποίο του είχε γλιστρήσει από το χέρι ενώ έβγαζε selfie.

dnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναποδογύρισε, Βενετία,anapodogyrise, venetia