Χανιά: Αλλάζει μορφή η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης – Υπεγράφη η σύμβαση αναβάθμισης του συνεδριακού χώρου (φωτο)

Υπεγράφη σήμερα στα Χανιά, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, η σύμβαση για την πλήρη ανακατασκευή του παλαιού κτηρίου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Ένα κτήριο που είχε δημιουργηθεί το 1968, ενώ αντικείμενο του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου, εστιάζοντας στην επίλυση προβλημάτων που έχουν προκύψει με την πάροδο

των ετών και από την πολυετή χρήση. Κύριος στόχος είναι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ορθόδοξης Ακαδημίας ως συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας.

Η σύμβαση έχει προϋπολογισμό 3,1 εκ. ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Ανακαίνιση Κτιρίων Συνεδριακού Κέντρου Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης» ενώ το έργο θα υλοποιηθεί σε 2 χρόνια.

“Είμαι ικανοποιημένος που δρομολογήθηκε το έργο όταν έγινε στα Χανιά η Πανορθόδοξος σύναξη και σήμερα λαμβάνει σάρκα και οστά. Ήταν μια δύσκολη μελέτη και πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να πάρουμε τις σχετικές εγκρίσεις και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη σύμβαση για ένα εμβληματικό έργο των Χανίων και της Κρήτης”, ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

“Υπηρετούμε τον συγκρητισμό και προσπαθούμε βάσει των χρηματοδοτήσεων να κάνουμε όσα περισσότερα και καλύτερα έργα για την Κρήτη”, τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος ανέφερε, ότι, “πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορική ημέρα για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Είναι ένα εμβληματικό έργο και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την Ακαδημία. Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Ιδρύματος αλλά και της Μητρόπολης μας στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Επίσης ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή ο οποίος είναι αρωγός στις δράσεις μας και στις δομές μας”.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής υπογράμμισε ότι “το έργο ανακαίνισης είναι ζωτικής σημασίας, πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο που μεταξύ άλλων φιλοξένησε πριν μερικά χρόνια και την Πανορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο. Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν και αναμένεται να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα”.  

Η σύμβαση υπογράφτηκε στη Π.Ε. Χανίων και εκτός των προαναφερθέντων, παρόντες ήταν ο Διευθυντή2 της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης  Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Περιφερειακός Συμβούλος Ευστράτιος Φλεμετάκης, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων  Χρύσα Χριστινάκη, η πρώην γεν. δ/ντρια αναπτυξιακού προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη, στελέχη της διεύθυνσης τεχνικών έργων Π.Ε. Χανίων Μαρία Μορέ και Ειρήνη Καλαϊτζάκη και εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Ηλίας Μπεϊνόγλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Αλλάζει, Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης – Υπεγράφη,chania, allazei, orthodoxos akadimia kritis – ypegrafi