Χανιά: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης επίθεσης Κρητικών σε Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο

Ενώπιον των δικαστικών αρχών βρέθηκαν σήμερα δυο κατηγορούμενοι, ένας 39χρονος και ένας 37χρονος για επίθεση σε μια οικογένεια Γερμανών τουριστών τον περασμένο Αύγουστο στον Μυλοπόταμο. Ωστόσο το δικαστήριο έδωσε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο τον περασμένο Αύγουστο όταν έγινε γνωστή. Η οικογένεια των Γερμανών είχε βιώσει τον απόλυτο τρόμο όταν δυο Κρητικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν με το αγροτικό τους. Μάλιστα το απίστευτο περιστατικό είχε καταγράψει κάμερα κλειστού κυκλώματος με το βίντεο να βρίσκεται στην διάθεση των αρχών.

Ο

39χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, επικίνδυνης οδήγησης από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, παράνομης οπλοφορίας ενώ ο 37χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή. Ταυτόχρονα και οι Γερμανοί τουρίστες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απλή σωματική βλάβη.

O συνήγορος της οικογένειας Γερμανών τουριστών Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «αυτή η υπόθεση λόγω της ιδιαίτερης σπουδαιότητας που έχει για την Κρήτη να μην καθυστερήσει, να ξεκαθαρίσει γρήγορα και να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτά τα άσχημα πράγματα που έχουν συμβεί. Το μήνυμα που έχει εκπέμψει αυτή η συμπεριφορά για τον τουρισμό της Κρήτης ήταν πολύ βαρύ το πλήγμα».

Πώς έγινε το περιστατικό με τους Κρητικούς και τους Γερμανούς τουρίστες

Σύμφωνα με τη δικογραφία όλα ξεκίνησαν όταν οι Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα ενοικιαστικό αυτοκίνητο, έκαναν σήμα στους δυο Κρητικούς να σταματήσουν με το όχημα τους, ένα αγροτικό.

Στη συνέχεια ο οδηγός του ενοικιαστικού οχήματος πήγε με το αυτοκίνητο στο πλάι για να ζητήσει τα στοιχεία των δυο Κρητικών από το παράθυρο. Τότε, ο Κρητικός οδηγός κατέβηκε γρήγορα και χτύπησε έναν από τους τουρίστες από το ανοιχτό παράθυρο, στο πρόσωπο.

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, στην συνέχεια ο συνοδηγός του αγροτικού χτύπησε τον έναν Γερμανό με τον αδερφό του να κατεβαίνει από το όχημα και να χτυπάει τον οδηγό του αγροτικού. Στη συνέχεια, στον καβγά ενεπλάκη και ο συνοδηγός του αγροτικού οχήματος αφού κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των Γερμανών. Ενώ ήταν σε εξέλιξη ο καβγάς, ο οδηγός του αγροτικού πήγε στο αυτοκίνητο και πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι. Αφού απείλησε τους Γερμανούς, εκείνοι έφυγαν, φοβούμενοι για τη ζωή τους. Ακολούθησε καταδίωξη με τους κατηγορούμενους να επιχειρούν να βγάλουν εκτός δρόμου το ενοικιαστικό αυτοκίνητο χτυπώντας το από πίσω.

Όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο έφτασε στο πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου, ο οδηγός του αγροτικού προσπέρασε το αυτοκίνητο των Γερμανών τουριστών τους έκλεισε τον δρόμο και κάνοντας όπισθεν συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο τους από μπροστά, ώσπου παρευρισκόμενοι στο σημείο πολίτες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ενοικιαστικό αυτοκίνητο με τους τουρίστες να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο τους από όπου ενημέρωσαν την αστυνομία

Keywords
Τυχαία Θέματα