Χανιά: «Κανονικά οι δράσεις του Κ.Α.Μ.» – Τι συμβαίνει μετά την κατάργηση της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Με αφορμή την κατάργηση του πολιτιστικού φορέα Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ (Κοινοφελής Επιχείριση Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου) από 31/12/2023 σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών*, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22/1/2024 συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων μεταξύ του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής του Κ.Α.Μ. και εκπροσώπων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης.

Μέσα από

ένα γόνιμο διάλογο συζητήθηκαν οι προοπτικές του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), ενώ όπως διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Χανίων, δεν υπάρχει ανησυχία σχετικά με τον προγραμματισμό και τις σχετικές δράσεις οι οποίες θα συνεχιστούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που συστήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (O.T.A.) Α’ βαθμού, δηλαδή Δήμους, και λειτουργούν σύμφωνα με νόμο του 2006 καταργούνται αυτοδικαίως την 31η.12.2023 και οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από την 31η.12.2023 από τον οικείο δήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Κανονικά, Κ Α Μ, Κ Ε Π ΠΕ ΔΗ Χ, – Κ Α Μ,chania, kanonika, k a m, k e p pe di ch, – k a m