Jefferies: "Παιχνίδι κεφαλαίου και ποιότητας" η Εθνική - Αυξάνει στα €10,2 την τιμή-στόχο

Στο θετικό σενάριο για τη μετοχή, η τιμή-στόχος αυξάνεται σε 14,60 ευρώ ή +109% περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Εθνική Τράπεζα είναι το «παιχνίδι κεφαλαίου και ποιότητας» στις ελληνικές τράπεζες εκτιμούν η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies και ο Alex Demetriou και ανεβάζουν την τιμή-στόχο στα

10,20 ευρώ από 8,80 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου στο 46%.

Στο θετικό σενάριο για τη μετοχή, η τιμή-στόχος αυξάνεται σε 14,60 ευρώ ή +109% περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα και στο κακό σενάριο, η τιμή υποχωρεί σε 5,60 ευρώ και πτώση 20% από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Το αποτέλεσμα του τέταρτου τριμήνου ήταν πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς και με υπερκέρδη προ προβλέψεων 12%. Η υποκείμενη δυναμική ήταν επίσης ισχυρή σε καθαρά έσοδα από τόκους (NII) και προμήθειες που ξεπέρασαν τα επίπεδα», εξηγεί ο Demetriou.

«Αναμένουμε ότι αυτό το επίπεδο κερδών θα συνεχιστεί, με την ΕΤΕ να δίνει guidance για βασικά καθαρά κέρδη (Core PAT) περίπου 1,2 δισ. ευρώ κατά τα έτη 2024-2026, το οποίο είναι 20% πάνω από τις τρέχουσες εκτιμήσεις. Με σταθερά κέρδη, έναν ελκυστικό δείκτη αποδοτικότητας ROTE (14% το 2026) και μια ισχυρή πλεονάζουσα κεφαλαιακή θέση συνεχίζουμε να βλέπουμε ανοδική πορεία και διατηρούμε την ΕΤΕ ως την κορυφαία επιλογή μας».

Keywords
Αναζητήσεις
jefferies-paichnidi-kefalaiou-kai-poiotitas-i-ethniki---afxanei-sta-102-tin-timi-stocho.htm
Τυχαία Θέματα