Live η απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από την Χαμάς

Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι τρεις. Για κάθε έναν όμηρο θα απελευθερόνονται τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από τη φυλακή Ofer που βρίσκεται στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας το Ισραήλ θα απελευθερώσει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων 24 γυναικών και 15 εφήβων αγοριών, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Χαμάς ως αντάλλαγμα θα απελευθερώσει 13 Ισραηλινούς ομήρους.

Όπως μεταδίδουν οι Haaretz, Al Jazeera,

Times of Israel και Reuters, η πρώτη ομάδα Ισραηλινών ομήρων, που θα αφεθούν ελεύθεροι από τη Χαμάς, βρίσκονται πλέον στα χέρια του προσωπικού της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και μεταφέρονται με ασθενοφόρα προς την έξοδο από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα, δήλωσε λίγο μετά τις 16:30 ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν επίσης ότι οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα και κατευθύνονται προς το πέρασμα στην Αίγυπτο.

Οι όμηροι θα μεταφερθούν έπειτα στο Ισραήλ.

Απελευθερώθηκαν και οι 25 όμηροι της Χαμάς.

Δώδεκα Ταϊλανδοί που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς αφέθηκαν ελεύθεροι από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.

"Οι υπηρεσίες ασφαλείας και το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσαν πως 12 Ταϊλανδοί όμηροι έχουν ήδη απελευθερωθεί", ανέφερε ο Σρέτα Ταβισίν στο X (πρώην Twitter). Η Χαμάς δεσμεύθηκε να απελευθερώσει 50 ομήρους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από το Ισραήλ 150 Παλαιστινίων κρατουμένων.

Keywords
Αναζητήσεις
live-i-apeleftherosi-israilinon-omiron-apo-tin-chamas.htm
Τυχαία Θέματα