OpenAI: Συζητήσεις για την πώληση μετοχών αξίας 86 δισ. δολαρίων

Έτοιμη να ξεπεράσει Shein και Stripe και να γίνει από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο πίσω από τη SpaceX και τη ByteDance. 

Σε συζητήσεις για την πώληση μετοχών που κατέχουν εργαζόμενοι σε αποτίμηση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται OpenAI, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Η startup τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT διαπραγματεύεται τη συναλλαγή με πιθανούς επενδυτές όμως ακόμη δεν έχει οριστικοποιήσει τις προσφορές

και οι όροι θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με αποτίμηση 86 δισεκατομμύρια δολάρια η OpenAI, θα ξεπεράσει εταιρείες όπως η Stripe και η κινεζική διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης Shein και να γίνει μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο, πίσω από τη SpaceX του Έλον Μασκ και τη ByteDance μητρική του TikTok.

Η OpenAI, που ανήκει στη Microsoft κατά 49% και διευθύνεται από τον CEO, Σαμ Άλτμαν και τον Πρόεδρο, Γκρεγκ Μπρόκμαν με την εν λόγω κίνηση θα μπορούσε να τζιράρει ένα δισ. δολάρια τον χρόνο καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές στρέφονται στην τεχνολογία εν μέσω της φρενίτιδας με την AI.

Τον περασμένο μήνα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το OpenAI συζητούσε μια πιθανή πώληση μετοχών αποτιμώντας την startup στα 80 έως 90 δισεκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Αναζητήσεις
openai-syzitiseis-gia-tin-polisi-metochon-axias-86-dis-dolarion.htm
Τυχαία Θέματα