Shell: Στο πλάνο 200 απολύσεις στον τομέα ''καθαρής ενέργειας'' to 2024

Επιπλέον 130 θέσεις θα τεθούν «υπό επανεξέταση» κατά τη διάρκεια του 2024.

Σε περικοπές αναμένεται να προχωρήσει το 2024 η εταιρεία πετρελαιοειδών Shell. Πρόκειται για 200 θέσεις εργασίας λιγότερες σε ότι αφορά το τμήμα «καθαρής ενέργειας».

Κατά όσα αναφέρθηκαν από το CNBC, η εταιρεία θα μεταφέρει ορισμένες από

τις εν λόγω θέσεις εργασίας σε άλλα τμήματα του εργατικού δυναμικού της που ξεπερνά τις 90.000, ενώ επιπλέον 130 θέσεις θα τεθούν «υπό επανεξέταση» κατά τη διάρκεια του 2024.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αναθεώρησης από τον CEO της Shell, Wael Sawan, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι τον Ιανουάριο. Η απόφαση έρχεται επίσης μετά την αποτυχία της Shell να εξασφαλίσει επιχορήγηση 7 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη ενέργειας υδρογόνου.

Την ίδια στιγμή, η Shell σχεδιάζει επενδύσεις 10-15 δισ. δολαρίων ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα τα επόμενα δύο χρόνια, οι οποίες θα περιλαμβάνουν βιοκαύσιμα, υδρογόνο, δέσμευση άνθρακα και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την επένδυσή της στη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς ενέργειας υδρογόνου στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου της έως το 2030, προκειμένου να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της υποχώρησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα