KOVE 800 X PRO – Το μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε!

KOVE 800 X PRO – SILK ROAD

Το μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε!

Με φιλοσοφία σχεδιασμού γεννημένη μέσα στους πιο απαιτητικούς αγώνες Rally του κόσμου, η KOVE 800X PRO είναι πανέτοιμη για να αντιμετωπίσει τις πιο σκληρές συνθήκες και τους δύσβατους δρόμους.

Ένα τέτοιο απαιτητικό ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει ο Κωνσταντίνος Μητσάκης πάνω στη σέλα της πρώτης KOVE 800X PRO που ήρθε στην Ελλάδα.

Το

SILK ROAD όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο, ακολουθεί τον μυθικό Δρόμο Του Μεταξιού προς την Ανατολή, διασχίζοντας ατελείωτα χιλιόμετρα εθνικών οδών, χωματόδρομων και απρόσιτων περιοχών, με ακραίες καιρικές συνθήκες.

Χιόνια και παγωνιά, αλλά και καυτός ήλιος με πραγματικές θερμοκρασίες που αγγίζουν έως και τους 50°C, άνθρωπος και μηχανή καλούνται να καλύψουν σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα μέσα σε λίγες ημέρες.

Ήδη η KOVE 800X PRO καταπίνει τις πρώτες χιλιάδες χιλιόμετρα στην Τουρκία, με τον Κωνσταντίνο Μητσάκη να μας μεταφέρει μια πρώτη γεύση από το επικό ταξίδι του:

KOVE SILK ROAD

Ανταπόκριση: ΤΟΥΡΚΙΑ

“Φορτωμένη με αποσκευές και πάμπολλες ταξιδιωτικές προσδοκίες, η μαύρη KOVE 800X PRO αποβιβάστηκε στις μικρασιατικές ακτές (Cesme), έχοντας ολοκληρώσει το διπλό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ. Με το πρωινό πάτημα της μίζας να δίνει το σύνθημα της εκκίνησης του KOVE SILK ROAD, ξεκίνησα με αρχικό προορισμό την ανατολική εσχατιά της Τουρκίας οδηγώντας στη διαδρομή Cesme-Afyon-Ankara-Sivas-Erzerum (1.620 χλμ.)…

Το δικαιολογημένο άγχος που με διακατείχε στα πρώτα χιλιόμετρα δεν αφορούσε την συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά την επικείμενη ταξιδιωτική μου «συμβίωση» με την ολοκαίνουργια KOVE 800X PRO. Είχα επιφορτιστεί με την αξιοζήλευτη -και συνάμα τιμητική- αποστολή να είμαι ο πρώτος αναβάτης παγκοσμίως που θα ταξίδευα με μια KOVE 800X PRO. Πάμε γερά, πάμε ανατολικά…

Στα highlights της διαδρομής μέχρι την πόλη Erzerum (πρώην Θεοδοσιούπολη) δεν συμπεριλαμβάνονταν ιστορικά μνημεία ή πολιτιστικά αξιοθέατα, αλλά η περιρρέουσα ορεινή φύση της Κεντρικής/Ανατολικής Τουρκίας, τα ιδιαίτερα σκηνικά της τοπικής καθημερινότητας και τα φτωχικά χωριά της ενδοχώρας με τους καλόκαρδους ντόπιους, που στο άκουσμα της καταγωγής μου (Γιουνάνι) άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες των κεραμόσκεπων σπιτιών τους…

Κι όσον αφορά την εξοικείωσή μου με την μαύρη μοτοσυκλέτα που μοιραζόμασταν τις ομορφιές και τις δυνατές εμπειρίες του KOVE SILK ROAD, αυτή βρισκόταν σε καλό δρόμο.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ

KOVE 800 X PRO – Το μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε! on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα
KOVE 800 X PRO –,