Κύπρος: Και τρίτη γυναίκα (επίσημα) θύμα του serial killer λοχαγού

Κύπρος: Και τρίτη γυναίκα (επίσημα) θύμα του serial killer λοχαγού25.04.2019Αστυνομικά

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του serial killer, λοχαγού Νίκου Μεταξά...

...καθώς, εκτός από το 6χρονο κοριτσάκι που δεν έχει βρεθεί ακόμη, μια τρίτη γυναίκα θεωρείται και επίσημα από τις κυπριακές Αρχές ότι άφησε την τελευταία της πνοή στα χέρια του. Το νέο θύμα του λοχαγού είναι η 30χρονη Maricar Valdez,

επίσης από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017.

Η νέα ανθρωποκτονία «έδεσε» από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιών του 35χρονου στρατιωτικού, καθώς και από μαρτυρία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Χθες το απόγευμα οι Αρχές της Κύπρου εξέδωσαν νέο ένταλμα σύλληψης εις βάρος του δολοφόνου για φόνο εκ προμελέτης και απαγωγή με σκοπό τον φόνο για την τρίτη γυναίκα, μετά τις δύο που έχουν βρεθεί νεκρές και το 6χρονο παιδί της μίας, η σορός του οποίου δεν έχει εντοπιστεί.

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η έρευνα με ρομποτική κάμερα στο 95% του βάθους 130 μέτρων φρεατίου στο Μιτσερό, χωρίς να βρεθεί κάτι. Οπως είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, σήμερα θα ερευνηθούν τα υπόλοιπα δέκα μέτρα που απομένουν, ενώ για τη Μεγάλη Παρασκευή προγραμματίζεται επιχείρηση στη λίμνη του Ξυλιάτου, όπου -όπως είπε ο λοχαγός- πέταξε το πτώμα της 6χρονης.

Στο μεταξύ, ανατριχίλα προκαλούν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε εκδήλωση προς τιμήν του Δημήτρη Χριστόφια στις 17 Απριλίου, όπου ο κατά συρροήν δολοφόνος εμφανίζεται να κινηματογραφεί το γεγονός ατάραχος, ψύχραιμος και ευδιάθετος, σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό, παρόλο που τα πρωτοσέλιδα έγραφαν επί τρεις μέρες για τον εντοπισμό του πτώματος της Mary Rose μέσα στο φρεάτιο του μεταλλείου.

Ο πραγματογνώμονας ψυχίατρος που εξέτασε τον λοχαγό της Εθνικής Φρουράς με εντολή των Αρχών κατέληξε στο σοκαριστικό συμπέρασμα ότι είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών του, ότι δεν είναι ψυχικά ασθενής και ότι έδρασε ως στυγνός κατά συρροήν δολοφόνος, που αντλούσε ικανοποίηση από τις φρικιαστικές πράξεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα