Στηρίζει ιδιωτική κλινική που «φέσωσε» τον ΕΟΠΥΥ

Στηρίζει ιδιωτική κλινική που «φέσωσε» τον ΕΟΠΥΥ23.11.2018Πρόσωπα

Στη Βουλή η παρέμβαση Πολάκη για την επαναλειτουργία θεραπευτηρίου που προκάλεσε ζημιά 1.800.000 €

Υπό την... προστασία του φαίνεται να έχει πάρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ιδιωτική κλινική στη Λάρισα που έχει ζημιώσει τον ΕΟΠΥΥ 1.800.000 ευρώ, σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος

Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) το 2016.

Μάλιστα χθες η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά την κατάθεση ερώτησης που έκαναν 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «μετά την πρωτοφανή παρέμβαση του κ. Πολάκη προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας υπέρ της επαναλειτουργίας της Γενικής Κλινικής Λάρισας Euromedica “Θεοτόκος” τον Οκτώβριο του 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας “στηρίζει” με άλλο τρόπο τη συγκεκριμένη κλινική, παρότι οι εκπρόσωποί της είναι υπόλογοι έναντι της Δικαιοσύνης».

Από το καλοκαίρι

Ο κ. Πολάκης ενεργοποίησε το καλοκαίρι τη δευτεροβάθμια επιτροπή για τις ιδιωτικές κλινικές του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε στο τέλος Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα την επαναλειτουργία της κλινικής, την οποία ενέκρινε η επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 το ΣΕΥΥΠ διαπίστωσε σωρεία σοβαρών παραλείψεων και παρατυπιών στην εν λόγω κλινική και σχηματίστηκε δικογραφία στην Εισαγγελία Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί ποινικώς η υπόθεση.

Επίσης η εν λόγω κλινική έχει τους ίδιους ιδιοκτήτες με την ιδιωτική ψυχιατρική κλινική ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε., η οποία ύστερα από έρευνα του ΟΓΑ υπολογίζεται ότι ζημίωσε τον οργανισμό π.χ. με νοσήλια «μαϊμού» κ.λπ. κατά τουλάχιστον 17.000.000 ευρώ, και μάλιστα η υπόθεση βρίσκεται στον εισαγγελέα.

Οι βουλευτές μεταξύ άλλων ρωτούν τον κ. Πολάκη: «Για ποιον λόγο εξακολουθείτε να στηρίζετε με κάθε τρόπο τη συγκεκριμένη κλινική αγνοώντας επιδεικτικά τα συμπεράσματα του ΣΕΥΥΠ γι' αυτήν, στον ίδιο δε χρόνο όπου οι νόμιμοι εκπρόσωποί της είναι υπόλογοι έναντι της Δικαιοσύνης;»

Keywords
Τυχαία Θέματα