Τελεσίγραφο από τη Φώφη στον «άσωτο» Γιώργο Παπανδρέου

Τελεσίγραφο από τη Φώφη στον «άσωτο» Γιώργο Παπανδρέου11.05.2018Παρασκήνιο

Η επιστροφή του «ασώτου» Γιώργου Παπανδρέου (φωτό) στην κεντρική πολιτική σκηνή με τις «πλάτες» του Αλέξη Τσίπρα, που σχεδιάζει την άλωση του Κινήματος Αλλαγής, ήταν η αιτία να ζώσουν τα φίδια τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης αντέδρασε χθες αμήχανα, μέχρι να παρέμβει η Φώφη

Γεννηματά στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους αμφισβητίες. Ο προβληματισμός στο ΚΙΝ.ΑΛ. από το τετ α τετ Τσίπρα - Παπανδρέου οφείλεται, κυρίως, στη χρονική συγκυρία που αυτό έγινε, καθώς το φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και παπανδρεϊκών δείχνει να έχει ενταθεί και να χρησιμοποιείται σαν άρμα μετεκλογικής συνεργασίας.

Οι σκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη ήταν ακόμη πιο έντονες, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός είχε ενημερώσει μεν το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στην τελευταία συνεδρίασή του για τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως η διατύπωσή του ήταν «σκέφτεται να συναντηθεί». Δεν την παρουσίασε, δηλαδή, ως δεδομένη απόφαση, αλλά ως αόριστη πρόθεση, την οποία ποτέ δεν επιβεβαίωσε. Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση Παπανδρέου - Τσίπρα, ο κ. Χρηστίδης είπε: «Η συζήτηση αφορούσε μόνο τα εθνικά θέματα και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Ανέφερε ότι οι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ χθες και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στόχευαν στην ενημέρωση για τα εθνικά ζητήματα, με αφορμή μια σειρά επισκέψεών του στο εξωτερικό, με πρώτο σταθμό την Τουρκία, ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα