Bitcoin: Το τέταρτο halving ολοκληρώθηκε-Η σημασία του και το… μετά

Το τέταρτο halving του Bitcoin, το πολυαναμενόμενο γεγονός που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ολοκληρώθηκε, μειώνοντας την ανταμοιβή για την εξόρυξη ενός μπλοκ Bitcoin από 6,25 BTC σε 3,125 BTC.

Ως αποτέλεσμα, η ημερήσια έκδοση Bitcoin έχει μειωθεί στο μισό, και τώρα βρίσκεται περίπου στα 450 Bitcoin σε σύγκριση με τα προηγούμενα περίπου 900. Αυτή η μείωση θα συνεχιστεί μέχρι περίπου το 2140, όταν αναμένεται να εξορυχθεί το τελευταίο Bitcoin.

Το τέταρτο halving, που πραγματοποιήθηκε κατά

το 840.000ο μπλοκ Bitcoin, έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της επίδρασής του στην αστάθεια του Bitcoin, η οποία τείνει να εντείνεται μετά από κάθε τέτοιο γεγονός. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η διαθέσιμη προσφορά μειώνεται, αυξάνοντας στη συνέχεια την αξία του Bitcoin που δεν έχει ακόμη εξορυχθεί, καθιστώντας το πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον είναι εμφανές από τον σημαντικό όγκο Bitcoin που μετακινήθηκε σε διευθύνσεις συσσώρευσης μέχρι το γεγονός του halving. Τις ημέρες πριν, το Bitcoin έδειξε τεράστια αστάθεια, με την τιμή να πέφτει για λίγο κάτω από τα 60.000 δολάρια και στη συνέχεια να πιάνει τα 65.000 δολάρια σε μια εβδομάδα, επίπεδο πάνω από το οποίο διατηρείται άνετα τώρα.

Δυσκολίες για τους miners

Συνήθως, το halving επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης της προσφοράς, σε βάρος των miners Bitcoin, οι οποίοι υφίστανται μείωση 50% στις ανταμοιβές μπλοκ. Αυτή η προσαρμογή μπορεί να προκαλέσει μια προσωρινή μείωση του hash rate του δικτύου Bitcoin, καθώς οι miners με παλαιότερο και λιγότερο ενεργειακά αποδοτικό εξοπλισμό ενδέχεται να θεωρήσουν ότι οι δραστηριότητές τους δεν είναι πλέον κερδοφόρες και να επιλέξουν να τον κλείσουν.

Επί του παρόντος, ο ρυθμός κατακερματισμού δικτύου κυμαίνεται πάνω από 630 Ehash/s, μειωμένος κατά 13,3% από την πρόσφατα κορυφή των 727 Ehash/s τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία από το BitIinfoCharts. Η δυσκολία εξόρυξης του Bitcoin βρίσκεται επίσης στο υψηλό όλων των εποχών των 86,39 τρισεκατομμυρίων μετά την προσαρμογή της περασμένης εβδομάδας, καθιστώντας έτσι όλο και πιο δύσκολο τα μπλοκ εξόρυξης.

Τα τελευταία λόγια του Satoshi

Τα τελευταία λόγια του Satoshi Nakamoto, του μυστηριώδους δημιουργού του Bitcoin, πριν αποχωρήσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία έπειτα από άλλο ένα halving, επισημαίνει το CryptoPotato. Ο Nakamoto εφάρμοσε τη δυνατότητα του halving ως εγγύηση έναντι της διαρκούς διάβρωσης της αξίας των νομισμάτων fiat. Το όραμά του είχε τις ρίζες του στην αντιμετώπιση του θεμελιώδους ελαττώματος της εμπιστοσύνης που είναι εγγενές στα νομίσματα fiat.

«Το βασικό πρόβλημα με το συμβατικό νόμισμα είναι όλη η εμπιστοσύνη που απαιτείται για να λειτουργήσει. Πρέπει να εμπιστευτούμε την κεντρική τράπεζα για να μην υποβαθμίσει το νόμισμα, αλλά η ιστορία των νομισμάτων fiat είναι γεμάτη από παραβιάσεις αυτής της εμπιστοσύνης», είχε πει.

Το Bitcoin έχει κάνει έκτοτε τεράστια πρόοδο. Ο κλάδος, στο σύνολό του, έχει γνωρίσει σημαντικές προόδους που χαρακτηρίζονται από σημαντικές αναβαθμίσεις και ανακαλύψεις.

Η εισαγωγή ETF spot Bitcoin έχει επίσης προσφέρει στους επενδυτές πρόσβαση στο Bitcoin, ενισχύοντας την απήχηση και την αποδοχή του στους παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς κύκλους. Αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ουσιαστικά την εξέλιξη του Bitcoin από μια καινοτόμο ιδέα σε μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που αναδιαμορφώνει τώρα το μέλλον της χρηματοδότησης.

#Bitcoin #HALVING #κρυπτονομίσματα #εξόρυξη #MINERS #CRYPTOPOTATO
Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-to-tetarto-halving-oloklirothike-i-simasia-tou-kai-to-meta.htm
Τυχαία Θέματα