Bitfinex: Πενταπλάσια της προσφοράς η ζήτηση Bitcoin μετά το halving

Η πρόσφατη μείωση στο μισό της ανταμοιβής εξόρυξης του Bitcoin με την πραγματοποίηση του halving άλλαξε την αγορά με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πέντε φορές μεγαλύτερη ζήτηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος από αυτή της προσφοράς, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitfinex.

Το Σάββατο, η ανταμοιβή ανά μπλοκ που καταβάλλεται στους miners μειώθηκε στο

μισό σε 3,125 BTC από 6,25 BTC. Σύμφωνα με την Bitfinex, η μείωση κατά το ήμισυ των ανταμοιβών σημαίνει ότι η πλασματική αξία του συνολικού αριθμού νέων νομισμάτων που προστίθενται καθημερινά στην προσφορά μπορεί να πέσει στα 30 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι μια σημαντική μείωση, που ισοδυναμεί με πέντε φορές μικρότερη από τη μέση ημερήσια ζήτηση στα spot ETF των ΗΠΑ.

«Με το ημερήσιο επιτόκιο έκδοσης να μειώνεται μετά το halving, εκτιμούμε ότι η νέα προσφορά που προστέθηκε στην αγορά (το νέο Bitcoin που εξορύσσεται) θα ανέρχεται σε περίπου 40-50 εκατομμύρια δολάρια σε πλασματικούς όρους αμερικανικού δολαρίου με βάση τις τάσεις έκδοσης. Αναμένεται ότι αυτό θα μπορούσε πιθανώς να πέσει με την πάροδο του χρόνου στα 30 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της ενεργής και αδρανούς προσφοράς καθώς και των πωλήσεων των miners, ειδικά καθώς οι μικρότερες επιχειρήσεις εξόρυξης αναγκάζονται να κλείσουν το κατάστημα», ανέφεραν οι αναλυτές της Bitfinex σε έκθεση που κοινοποιήθηκε στο CoinDesk.

«Οι μέσες ημερήσιες καθαρές εισροές από τα spot ETF Bitcoin υπολείπονται αυτού του αριθμού κατά πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια, παρόλο που οι ροές έχουν μετριαστεί και μάλιστα έχουν γίνει καθαρά αρνητικές τις τελευταίες εβδομάδες», προσθέτουν οι αναλυτές.

Η συμπίεση της προσφοράς έχει ήδη ξεκινήσει. Μετά το halving, ο συνολικός αριθμός νέων tokens που προστίθενται στην προσφορά ημερησίως μειώθηκε στα 450 BTC (σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια) από τον μέσο όρο των τεσσάρων ετών πριν από το σημαντικό γεγονός των περίπου 900 BTC, σύμφωνα με στοιχεία της Glassnode.

Σχεδόν δώδεκα ETF Bitcoin άρχισαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου, επιτρέποντας στους επενδυτές να εκτίθενται σε κρυπτονομίσματα χωρίς να τα κατέχουν. Η Bitfinex υποθέτει ότι οι μέσες ημερήσιες εισροές σε ETF από την αρχή θα παραμείνουν σταθερές τους επόμενους μήνες.

Επιβραδύνονται οι πωλήσεις Bitcoin

Ενώ μένει να δούμε αν αυτό θα συμβεί, οι πωλήσεις των miners θα μπορούσαν να επιβραδυνθούν. Οι miners ή οι οντότητες που είναι υπεύθυνες για την εξόρυξη Bitcoin εξάντλησαν το απόθεμά τους τους μήνες που προηγήθηκαν του halving για να χρηματοδοτήσουν αναβαθμίσεις εξοπλισμού ώστε να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους μετά το γεγονός. Τα δεδομένα που παρακολουθούνται από την Glassnode δείχνουν ότι σε έξι μήνες πριν από το halving, ο αριθμός των tokens που κρατήθηκαν σε πορτοφόλια συνδεδεμένα με miners μειώθηκε κατά πάνω από 18.000 BTC σε 1,82 εκατομμύρια BTC.

Τέλος, σύμφωνα με την Bitfinex, οι επενδυτές επικεντρώνονται και πάλι όλο και περισσότερο στην άμεση φύλαξη των νομισμάτων τους, αποδυναμώνοντας την πλευρά της προσφοράς της αγοράς.

«Τα τρέχοντα δεδομένα on-chain δείχνουν ότι οι εκροές ανταλλαγής Bitcoin φτάνουν σε κορυφές που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Ιανουάριο του 2023, υποδηλώνοντας ότι πολλοί επενδυτές κρατούν τα Βitcoin τους εν αναμονή των αυξήσεων των τιμών», ανέφεραν οι αναλυτές της Bitfinex.

«Εν τω μεταξύ, οι ενεργές πωλήσεις από μακροπρόθεσμους κατόχους δεν έχουν επιταχύνει ακόμη την τυπική πτώση της τιμής πριν από το halving, υποδηλώνοντας μια ισχυρή απορρόφηση αυτής της πίεσης πώλησης από νεοεισερχόμενους στην αγορά», πρόσθεσαν.

Προς το παρόν, πάντως, το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τα 66.000 δολάρια μετά το halving, αψηφώντας τις προσδοκίες για διόρθωση τιμής.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #HALVING #MINERS #tokens #BTC #CoinDesk
Keywords
Αναζητήσεις
bitfinex-pentaplasia-tis-prosforas-i-zitisi-bitcoin-meta-to-halving.htm
Τυχαία Θέματα