CEO JP Morgan: Αν ήμουν κυβέρνηση, θα καταργούσα το bitcoin

Σήμερα οι διευθύνοντες σύμβουλοι ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ μίλησαν στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας στην ετήσια ακρόαση εν μέσω των αβέβαιων κανονισμών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Στην κατάθεσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, δήλωσε:

«Αν ήμουν η κυβέρνηση, θα το καταργούσα».

Η δήλωσή του ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση της γερουσιαστή Elizabeth Warren σχετικά με το γιατί τα κρυπτονομίσματα είναι ένα ελκυστικό εργαλείο για τους εγκληματίες. Ο Dimon απάντησε: «Πάντα ήμουν βαθιά αντίθετος με τα κρυπτονομίσματα, το bitcoin κ.λπ. Επισημάνατε μια πραγματική περίπτωση χρήσης γιατί είναι εγκληματική -διακινητές ναρκωτικών, καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, φοροαποφυγή-».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η ψευδο-ανωνυμία του bitcoin, οι άμεσες μεταφορές χρημάτων και η έλλειψη κανονιστικής συμμόρφωσης εμποδίζουν τα συστήματα ελέγχου πελατών (KYC), τον έλεγχο κυρώσεων και τον εντοπισμό νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

{https://twitter.com/spectatorindex/status/1732452008266002502}

Η Warren ρώτησε επίσης τους CEO μεγάλων τραπεζών όπως η Wells Fargo, η Bank of America, η Citigroup, η Goldman Sachs και άλλες, εάν οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες κατά του «ξεπλύματος» χρήματος στους οποίους υπόκεινται οι τράπεζες. Όλοι οι διευθύνοντες σύμβουλοι απάντησαν «απολύτως».

Παρόλο που ο Dimon αυτοχαρακτηρίστηκε ως «μεγάλος σκεπτικιστής» για κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin στο παρελθόν, αποκαλώντας τα «αποκεντρωμένα σχήματα Ponzi», η εταιρεία του αύξησε σιγά σιγά τις λειτουργίες της σε blockchain και ψηφιακά νομίσματα.

Ενδεικτικά, η JPMorgan ανέπτυξε το stablecoin της, JPM Coin, το 2020 για να βελτιώσει τις πληρωμές χονδρικής, οι οποίες, όπως λέει, επεξεργάζονται τώρα 1 δισ. δολάρια καθημερινά.

#Jamie_Dimon #JP_Morgan_Chase_&_Co #ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ_ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ #γερουσία #κρυπτονομίσματα #ξέπλυμα_χρήματος #Ελίζαμπεθ_Γουόρεν
Keywords
Αναζητήσεις
ceo-jp-morgan-an-imoun-kyvernisi-tha-katargousa-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα