Live η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής (video)

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης (26/3) στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, την οποία καταθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά της κυβέρνησης, με φόντο την αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών.

Η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής. Την πρόταση κατά της κυβέρνησης που καταθέτει

το ΠΑΣΟΚ θα υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να την στηρίξουν το ΚΚΕ (με αστερίσκους), η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά.

Τις εξελίξεις πυροδότησε δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» περί αλλοίωσης των ηχητικών καταγραφών στο δυστύχημα των Τεμπών και το οποίο σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη... ξεχείλισε το ποτήρι.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, η πρόταση δυσπιστίας γίνεται αποδεκτή μόνο αν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 151 υπέρ, σε διαφορετική περίπτωση απορρίπτεται ενώ παράλληλα αφαιρείται το δικαίωμα κατάθεσης νέας πρότασης δυσπιστίας για ένα εξάμηνο.

Το μέτωπο των αριστερών κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα των Τεμπών αναμένεται – εκτός απροόπτου – να συγκροτηθεί σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας να ευελπιστούν, μέσω της Ολομέλειας, να αναδειχθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο τραγικό δυστύχημα.

#Poll - Εσείς πιστεύετε ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης από τη μεριά της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών;

Πείτε μας τη γνώμη σας ΕΔΩ#πρόταση_δυσπιστίας_κατά_της_κυβέρνησης #ΤΡΑΓΩΔΙΑ_ΣΤΑ_ΤΕΜΠΗ #ολομέλεια_της_Βουλής #Νίκος_Ανδρουλάκης
Keywords
Αναζητήσεις
live-i-syzitisi-sti-vouli-gia-tin-protasi-momfis-video.htm
Τυχαία Θέματα