Neptune Lines-Τραυλού: Παρήγγειλε δύο νέας γενιάς πλοία μεταφοράς οχημάτων

17:58 5/9/2023 - Πηγή: Reporter

Η ναυτιλιακή Neptune Lines, συμφερόντων της Προέδρου της ΕΕΕ, Μελίνας Τραυλού, ανακοίνωσε σήμερα την παραγγελία δύο υπερσύγχρονων πλοίων μεταφοράς οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένα για τα ταξίδια μικρών αποστάσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία.

Τα δύο πλοία, μεταφορικής ικανότητας 4.200 CEU έκαστο, θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Fujian Mawei στην Κίνα και αναμένεται να παραδοθούν το 2026.

Τα νέα

πλοία, που κατασκευάζονται υπό το Genesis Project, είναι τα δύο πρώτα μιας νέας σειράς που αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Neptune να ενισχύσει το στόλο της την επόμενη δεκαετία, να αυξήσει τη σχετική χωρητικότητα φορτίου κατά 36% σε σχέση με την υπάρχουσα και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων για να παραμείνει πολύ μπροστά από τους παγκόσμιους στόχους.

Αμφότερα τα πλοία διαθέτουν υβριδικά ενεργειακά συστήματα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα να χρησιμοποιούν εγκατάσταση μπαταριών για την παροχή ενέργειας αιχμής.

Τα εν λόγω πλοία θα έχουν μηχανές διπλού καυσίμου, μπορούν να κινούνται δηλαδή είτε με LNG ή με VLSGO για μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε δίχρονο κινητήρα υψηλής πίεσης.

Επιπλέον, θα ενσωματωθεί η δυνατότητα παροχής ισχύος από τη στεριά, δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με τα λιμενικά δίκτυα, όταν θα είναι διαθέσιμα για την υποχώρηση των εκπομπών κατά τον ελλιμενισμό τους.

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί με τη συμβολή της Delatamarin, ενώ τα πλοία θα ενταχθούν στην κλάση του νηογνώμονα DNV.

«Είμαστε περήφανοι που η Neptune Lines μας επέλεξε ως σχεδιαστή για τα πλοία επόμενης γενιάς της και είμαστε ικανοποιημένοι με την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων μερών σε όλη την ανάπτυξη του σχεδιασμού.

Επιπλέον, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Fujian Mawei Shipbuilding, παρέχοντάς τους μηχανολογικές υπηρεσίες και υποστηρίζοντάς τους στην εκτέλεση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος νεότευκτων για τη Neptune Lines», δήλωσε o Janne Uotila, Διευθύνων Σύμβουλος της Deltamarin.

«Η Neptune Lines συνεχίζει να βελτιώνει τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και καύσιμα.

Είμαστε αποφασισμένοι να ηγηθούμε της ενεργειακής μετάβασης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, παραμένοντας δεσμευμένοι στο να παρέχουμε προσαρμόσιμες και εξελιγμένες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και να αντιδρούμε γρήγορα στις απαιτήσεις τους.

Παραμένουμε πιστοί στην αρχή του «Wake Forward», συμπλήρωσε από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Neptune Lines Craig Jasienski.

πλοία μεταφοράς οχημάτωνΤΡΑΥΛΟΥNeptune LinesΔΙΠΛΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
neptune-lines-travlou-paringeile-dyo-neas-genias-ploia-metaforas-ochimaton.htm
Τυχαία Θέματα