Αυτοψία Μητσοτάκη με ελικόπτερο στις πληγείσες περιοχές- Συνομίλησε με απεγκλωβισθέντες

13:08 8/9/2023 - Πηγή: Reporter

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλία όπου πέταξε πάνω από τις πληγείσες περιοχές και προσγειώθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας όπου μίλησε με τους απεγκλωβισθέντες που μετέφεραν εκείνη την ώρα τα ελικόπτερα, με τους διασώστες της πυροσβεστικής και του στρατού, τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο της Καρδιτσας όπου θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί επίσης το Συντονιστικό

Κέντρο, που λειτουργεί στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναλάβει την παρουσία του στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, καθώς προέχει ο έλεγχος της κατάστασης στη Θεσσαλία που είναι δραματική.

Το γεγονός αυτό αλλάζει φυσικά την κυβερνητική ατζέντα και όσα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Είναι ξεκάθαρο πως οι πλημμύρες επηρεάζουν και την οικονομία, καθώς το κόστος των αποζημιώσεων για την αποκαταστάση των ζημιών θα είναι πολύ μεγάλο για τον προϋπολογισμό. Συνεπώς, πρέπει να γίνει ανασχεδιασμός και για τις παροχές από τη μεριά του υπουργείου Οικονομικών που πλέον δεν έχει δημοσιονομικά περιθώρια.

Παράλληλα, είναι πια αναγκαίο να υπάρξουν εξαγγελίες σχετικά με το πώς θα οχυρωθεί η χώρα ενάντια στην κλιματική αλλαγή που δείχνει τα δόντια της. Οι καταστροφές στις υποδομές είναι τεράστιες και η αποκατάστασή τους ασφαλώς και πρέπει να γίνει υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική κρίση.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης και θα επιχειρήσει να σηκώσει κεφάλι στη ΔΕΘ μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι κρίσεων που δεν την έχουν αφήσει να πάρει ανάσα.

ΜητσοτακηςΕγκλωβισμένοιΚαρδίτσα
Keywords
Τυχαία Θέματα