Αυξήθηκαν «κατακόρυφα» οι απολύσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο

18:11 1/2/2024 - Πηγή: Reporter

Οι εταιρείες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο το υψηλότερο επίπεδο περικοπών θέσεων εργασίας από τις αρχές του 2023, σύμφωνα με έκθεση της Challenger, Gray & Christmas την Πέμπτη (1/2).

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία εύρεσης εργασίας δήλωσε ότι οι προγραμματισμένες απολύσεις ανήλθαν σε 82.307 για τον μήνα, σημειώνοντας άλμα 136% από τον Δεκέμβριο, αν και εξακολουθεί

να είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο σύνολο απολύσεων και το χαμηλότερο επίπεδο προγραμματισμένων προσλήψεων για τον μήνα Ιανουάριο σε στοιχεία που ξεκινούν από το 2009.

Η τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά ήταν οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο, με τις υψηλές πτήσεις της Silicon Valley, όπως η Microsoft, Alphabet και η PayPal ανακοίνωσαν περικοπές εργατικού δυναμικού στην αρχή του έτους.

Η Amazon δήλωσε επίσης ότι θα προβεί σε περικοπές, όπως και η UPS στον μεγαλύτερο μήνα απολύσεων από τον Μάρτιο του 2023.

«Κύματα ανακοινώσεων απολύσεων έπληξαν τις εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο μετά από ένα ήσυχο τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε ο Andrew Challenger, ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Οι περικοπές «καθοδηγήθηκαν από τις ευρύτερες οικονομικές τάσεις και τη στρατηγική στροφή προς την αυξημένη αυτοματοποίηση και την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι εταιρείες επισημαίνουν τη μείωση του κόστους ως τον κύριο παράγοντα των απολύσεων».

Οι απολύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα ανήλθαν σε 23.238, ο χειρότερος μήνας για την κατηγορία από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Οι απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας ανήλθαν σε 15.806, το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2023. Οι παραγωγοί τροφίμων ανακοίνωσαν 6.656, τις υψηλότερες από τον Νοέμβριο του 2012.

Τέλος, «το υψηλό κόστος και η εξέλιξη της τεχνολογίας αυτοματισμού αναδιαμορφώνουν τη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή και οι μεταναστευτικές πολιτικές επηρεάζουν τη δυναμική της εργασίας και τις επιχειρησιακές προκλήσεις σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Challenger.

#προσλήψεις #απολύσεις #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ #ΕΡΓΑΤΙΚΟ_ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Keywords
Αναζητήσεις
afxithikan-katakoryfa-oi-apolyseis-stis-ipa-ton-ianouario.htm
Τυχαία Θέματα