«Αναρρώνει» το Bitcoin με ώθηση από το… Χονγκ Κονγκ

Το Bitcoin είχε ένα από τα χειρότερα Σαββατοκύριακά του δώ και πολύ καιρό, αλλά κατάφερε να ανακτήσει λίγο έδαφος και τη Δευτέρα (15/4) διαπραγματεύεται στα κάτι περισσότερο από 66.000 δολάρια, χάρη στα… ευχάριστα από το Χονγκ Κονγκ.

Πολλοί υποψήφιοι για ETF, συμπεριλαμβανομένων των China Asset Management, Bosera Capital

και άλλων, ανάρτησαν στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων WeChat (Weixin) ότι είχαν εγκριθεί οι αιτήσεις τους για Βitcoin και Ethereum ETF. Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Μελλοντικής Εκπλήρωσης (SFC), η οποία ακόμα δεν έχει δημοσιεύσει κατάλογο εγκεκριμένων εκδοτών. Μερικές από τις αναρτήσεις έχουν έκτοτε διαγραφεί.

Η εταιρεία ανάλυσης 10x Research, με έδρα τη Σιγκαπούρη, ανέφερε ότι υπάρχει 100% πιθανότητα το Χονγκ Κονγκ να μην είναι η τελευταία δικαιοδοσία που θα εγκρίνει τα ETF Βitcoin και πιθανότατα θα ακολουθήσουν περισσότερες. «Αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα πρόσθετο κίνητρο ζήτησης για Bitcoin από διάφορες χώρες που θα μπορούσαν να εγκρίνουν spot ETF, δηλαδή την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η εταιρεία.

Το Bitcoin ανακάμπτει τη Δευτέρα, έχοντας πέσει στα 61.300 δολάρια το Σαββατοκύριακο. Η πτώση του Σαββατοκύριακου οφειλόταν, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, στις γεωπολιτικές εντάσεις, μετά την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους στο Ισραήλ. Ο Ματέο Γκρέκο, ερευνητής της Fineqia, δήλωσε: «Η πτώση της τιμής του Σαββατοκύριακου αποδόθηκε στις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, με το κλίμα της αγοράς να βελτιώνεται μετά από μια ανακοίνωση σχετικά με προσωρινή διακοπή των εχθροπραξιών μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών».

Σημείωσε επίσης ότι το επερχόμενο halving του Bitcoin θα μπορούσε να προκαλέσει μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση «πώλησης των ειδήσεων» πριν και μετά το συμβάν.

Η μεγαλύτερη περιφερειακή τράπεζα της Γερμανίας που υποστηρίζεται από το κράτος, η Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), πρόκειται να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων μέσω μιας συνεργασίας με το αυστριακό ανταλλακτήριο Bitpanda. Οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία, η οποία θα έδινε στην LBBW υποδομή για «επένδυση ως υπηρεσία» για την «αποθήκευση και προμήθεια κρυπτονομισμάτων», συμπεριλαμβανομένου του Βitcoin και του Ethereum.

«Προσφέροντας φύλαξη περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, προσφέρουμε σαφή προστιθέμενη αξία για τους εταιρικούς πελάτες μας, διασφαλίζοντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας», δήλωσε η Στέφανι Μαντς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LBBW, αρμόδια για τα οικονομικά, τη στρατηγική και τις υπηρεσίες. «Η Bitpanda παρέχει την απαραίτητη τεχνική και ρυθμιστική υποδομή για να προσφέρει στους πελάτες μας καινοτόμες και, πάνω απ' όλα, ασφαλείς λύσεις στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», συμπλήρωσε.

Το Bitcoin άγγιξε χαμηλό αρκετών εβδομάδων, πέφτοντας κοντά στα 61.000 δολάρια μετά την επίθεση του Ιράν και αντιμετώπισε μεγαλύτερη αστάθεια την Κυριακή, αφήνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις.

Η έναρξη της τρέχουσας εργάσιμης εβδομάδας δείχνει πιο θετική εν μέσω των πολλά υποσχόμενων ειδήσεων από το Χονγκ Κονγκ. Το Bitcoin διαπραγματεύεται πλέον πάνω από τα 66.000 δολάρια και η κεφαλαιοποίησή του έχει αυξηθεί στα πάνω από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, αν και η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει μειωθεί στο 51,3%.

Η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη και για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα βάσει κεφαλαιοποίησης να διαπραγματεύονται στα «πράσινα».

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει ανακτήσει σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια από το χαμηλό του Σαββάτου και ανέρχεται στα 2,540 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Βitcoin ενισχύεται 2,67% στα 66.167,92 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 6,55% στα 3.240,42 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 8,29% στα 151,02 δολάρια, ενώ το Cardano κερδίζει 5,62% στο 0,48674975 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει άνοδο 5,83% στα 7,11 δολάρια, το Dogecoin ενισχύεται 5,37% στο 0,16331623 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 5,71% στο 0,00002339 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
anarronei-to-bitcoin-me-othisi-apo-to-chongk-kongk.htm
Τυχαία Θέματα