«Ανθίζει» η αγορά stablecoin- Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022

09:22 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η άνοδος της αγοράς stablecoin επιταχύνεται φέτος, καθώς «φρέσκο» χρήμα συνεχίζει να εισέρχεται στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τροφοδοτώντας το ράλι των κρυπτονομισμάτων.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των stablecoins πρόσφατα ανέβηκε πάνω από τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το CoinMarketCap, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του DefiLlama.

Τα stablecoins είναι εκδοχές μετρητών σε tokens, συνδέοντας έτσι τις παραδοσιακές αγορές χρημάτων (fiat) και βασισμένες σε blockchain

που παρέχουν στους συμμετέχοντες της αγοράς ρευστότητα για συναλλαγές. Συνεπώς, διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθιστώντας την αυξανόμενη κεφαλαιοποίηση αγοράς σημαντικό ορόσημο για την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Οι αλλαγές στην προσφορά stablecoin είναι μια καλή μέτρηση για το εάν τα χρήματα ρέουν μέσα ή έξω από το κρυπτογραφικό οικοσύστημα», δήλωσε ο Βέτλε Λούντε, ανώτερος αναλυτής στην K33 Research.

Η αγορά stablecoin άρχισε να ανεβαίνει γρήγορα στις αρχές Νοεμβρίου, τερματίζοντας μια βάναυση πτωτική τάση 18 μηνών. Έκτοτε, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει αυξηθεί κατά 12% ή περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια, σημείωσε ο Λούντε, με περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια αυτής της αύξησης να σημειώνονται από την αρχή του έτους.

Η αναγέννηση του USDC

Το USDT της Tether, το μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά, ανέβηκε σε νέο ιστορικό υψηλό των 98 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, δείχνουν τα στοιχεία του CoinGecko.
Ενώ η άνοδος των stablecoins στα τέλη του περασμένου έτους προήλθε κυρίως από το USDT, η φετινή βασίζεται σε ευρύτερη βάση.

Το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin, το USDC, που εκδόθηκε από την Circle και υποστηρίζεται από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase, γνώρισε μια αναγέννηση, επισημαίνει το CoinDesk, ανεβαίνοντας σε πάνω από 28,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 24 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους. Πρόσθεσε σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας την άνοδο του Tether την ίδια περίοδο.

Ο Ντέιβιντ Σάτλγουορθ, ερευνητικός συνεργάτης στην Anagram, επεσήμανε ότι η προσφορά USDC αυξήθηκε σχεδόν κατά 10% τον περασμένο μήνα και ήταν υπεύθυνη για περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής ανόδου της αγοράς stablecoin.

«Περισσότερη ρευστότητα και περισσότεροι χρήστες εισέρχονται σταθερά στον χώρο και το USDC ανακτά σταδιακά μερίδιο αγοράς», έγραψε ο Σάτλγουορθ στο X.

Ένας καταλύτης για την αναγέννηση του USDC μπορεί να είναι το γεγονός ότι το ράλι του Βitcoin φέτος οδηγήθηκε από την ισχυρή ζήτηση των επενδυτών στις ΗΠΑ, όπου το USDC είναι πιο δημοφιλές μεταξύ των εμπόρων. Εν τω μεταξύ, το USDT είναι κυρίαρχο στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική για traders σε υπεράκτια ανταλλακτήρια όπως το Binance.

Η άνοδος συνέπεσε επίσης με το γεγονός ότι η Binance επανέφερε στη λίστα αρκετά ζεύγη συναλλαγών USDC στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς και την έναρξη των ETF spot Βitcoin στις ΗΠΑ, με πολλά από αυτά τα κεφάλαια να χρησιμοποιούν το Coinbase για διακανονισμούς BTC, σημειώνει η Coinbase.

Η έρευνα προσέθεσε ότι το USDC κερδίζει μεγαλύτερη παρουσία –αν και ακόμα μέτρια– εκτός των αγορών των ΗΠΑ, με το μερίδιο αγοράς του σε διακανονισμούς παραγώγων και άμεσης συναλλαγής σε παγκόσμια κεντρικά ανταλλακτήρια να αυξάνεται σε σχεδόν 4% από κάτω από 1% στα μέσα του 2023.

#stablecoin #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
anthizei-i-agora-stablecoin--sto-ypsilotero-epipedo-apo-to-2022.htm
Τυχαία Θέματα