Μπελέρης: Το έγκλημά μου είναι ότι εκλέχθηκα δήμαρχος

18:20 6/3/2024 - Πηγή: Reporter

Για πολιτική δίωξη κάνει λόγο ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, μετά την ανακοίνωση της ενοχής του, από το Ειδικό Δικαστήριο των Τιράνων. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει έφεση, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, o κ. Μπελέρης κατήγγειλε ευθέως τη δικαστική έδρα, μιλώντας για πολιτική δίωξη με απώτερο στόχο να διατηρήσει η αλβανική κυβέρνηση τον έλεγχο του δήμου.

«Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς

στη Χειμάρρα θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου στη Χειμάρρα με εξέλεξαν δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς;» διερωτάται ο κ. Μπελέρης.

«Πρόκειται για ένα πολιτικό πρόβλημα, το οποίο σχετίζεται με τη διοίκηση του Δήμου Χειμάρρας. Το σχέδιο ήταν να με συλλάβουν προκειμένου να χάσω τις εκλογές και να με αφήσουν ξανά ελεύθερο μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. Το εν λόγω σχέδιο το χάλασαν οι πολίτες της Χειμάρρας, που με εξέλεξαν δήμαρχο», σημειώνει.

Η υπόθεση επιδεινώνει τις σχέσεις Αθήνας – Τιράνων, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να μιλά για έλλειμμα κράτους δικαίου στην Αλβανία και ποινή δυσανάλογη του φερόμενου αδικήματος.

#ΜΠΕΛΕΡΗΣ #ΑΛΒΑΝΙΑ #ΔΗΜΑΡΧΟΣ_ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ #ΚΑΤΑΔΙΚΗ #έφεση
Keywords
Αναζητήσεις
beleris-to-egklima-mou-einai-oti-eklechthika-dimarchos.htm
Τυχαία Θέματα