Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

10:53 3/5/2024 - Πηγή: Reporter

Το Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των κερδών στην Ασία την Παρασκευή (3/5), καθώς η Wall Street σημείωσε άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, πριν από τα βασικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές των προμηθευτών της Apple βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού η εταιρεία

ανακοίνωσε υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη. Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ η Hon Hai Technology Group , επίσης γνωστή ως Foxconn, σημείωσε άλμα 1,3%.

Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της Apple ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, αφού ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ρεκόρ ύψους 110 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone σημείωσαν άλμα 6% σε διευρυμένη διαπραγμάτευση, με τους επενδυτές να εστιάζουν πλέον στις μετοχές των προμηθευτών της Apple στην Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε κάθοδο 0,26% και έκλεισε στις 2,676.89 μονάδες, ενώ και ο Kosdaq με μικρότερη κεφαλαιοποίηση έχασε 0,22% και έκλεισε στις 865.59 μονάδες.

Ο δείκτης της Ταϊβάν αυξήθηκε κατά 1,41%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ πρόσθεσε 2%.

Τα χρηματιστήρια στην Ιαπωνία και την ηπειρωτική Κίνα ήταν κλειστά λόγω αργιών.

Παράλληλα, το ιαπωνικό γεν συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς ενισχύθηκε στα 152,75 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εν μέσω υποψιών για κυβερνητική παρέμβαση για τη στήριξη του νομίσματος τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν να δουν αύξηση 240.000 θέσεων εργασίας στην αμερικανική έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Απριλίου, σε σύγκριση με 303.000 προσθήκες τον Μάρτιο.

#ασιατικές_αγορές #Κίνα #ιαπωνία #μετοχές #δείκτες #Apple
Keywords
Αναζητήσεις
chongk-kongk-taivan-esosan-tin-asia-meta-ta-apotelesmata-tis-apple.htm
Τυχαία Θέματα