Χρηματιστήριο: Με «αέρα» Moody’s καλύπτει το χαμένο έδαφος

Δυναμικό ξεκίνημα έκαναν οι αγοραστές στη συνεδρίαση της Δευτέρας (18/9), με τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να ξεπερνά αρχικά τις 1.265 μονάδες, αφού στη συνέχεια κατεβάσει «ταχύτητα». Στην πρώτη ώρα, ο ΓΔ διατηρεί τις ανοδικές τάσεις και παραμένει σταθερά πάνω από τις 1.260 μονάδες.

Με τους τωρινούς όρους, το Χ.Α. κινείται σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να εντοπίζεται στις 1.273,48 μονάδες (6 Σεπτεμβρίου). Ο τραπεζικός κλάδος παρέχει σημαντικά στηρίγματα στη νέα

ανοδική προσπάθεια του Χρηματιστηρίου, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη (13/9). Τα σωρευτικά κέρδη κατά το τριήμερο σερί πλησιάζουν το 3%, με τον ΓΔ να έχει καλύψει μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, η συνέχιση της ανοδικής κίνησης είναι το πιθανότερο σενάριο για το Χ.Α., ειδικά μετά τη διπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s. Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, γνωστός για την αυστηρότητά του, έκανε την έκπληξη και «ανέβασε» το ελληνικό αξιόχρεο ένα «σκαλοπάτι» μακριά την επενδυτική βαθμίδα, από τρία που το διατηρούσε προηγουμένως και συγκεκριμένα από το 2020.

Πάντως, τα σημερινά κέρδη είναι προς το παρόν ήπια και άρα εύθραυστα σε περίπτωση αλλαγής του επενδυτικού κλίματος. Μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,25% στις 1.261,69 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 0,85% στις 991,59 μονάδες. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+2,38%), ALPHA BANK (+2,21%), VIOHALCO (+1,60%), ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (+1,43%) και ΔΕΗ (+1,36%).

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΓενικός ΔείκτηςΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα