Δημοσκόπηση MRB: Στις 3,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μικρές διαφοροποιήσεις στο πολιτικό κλίμα του προηγούμενου διαστήματος παρουσιάζονται στη νέα δημοσκόπηση της MRB για το newsbomb, που διεξήχθη από τις 24 μέχρι και τις 28 Μαρτίου με τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων να πέφτει στο 3,3% και την αδιευκρίνιστη ψήφο να συνεχίζει να καταγράφει «υψηλές πτήσεις».

Πιο

συγκεκριμένα στο κομμάτι της πρόθεσης ψήφου στις βουλευτικές εκλογές:

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28%Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,7%.Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 8%Το ΚΚΕ 5,1%Η Ελληνική Λύση 4,5%Το ΜέΡΑ 25 3,8%

Ακόμα με τα συγκεκριμένα δεδομένα στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες Εθνικό Κόμμα».

Η αδιευκρίνιστη ψήφος εξακολουθεί να προκαλεί «πονοκέφαλο» στα κομματικά επιτελεία καθώς βρίσκεται στο 16%.

Σε παρόμοια επίπεδα οι διαρροές και η συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Όσον αφορά το ποσοστό συσπείρωσης των δύο μεγάλων κομμάτων αυτό βρίσκεται στο 67,5% για τη Νέα Δημοκρατία και μόλις 0,1% χαμηλότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στο 67,4%.

Από τους πίνακες φαίνεται πως η πλειοψηφία των διαρροών της ΝΔ κατευθύνονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ.

Πιο δημοφιλείς Μητσοτάκης και Τσίπρας-Πιο «αλώβητοι» στην αρνητική γνώμη Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη και στη δεύτερη θέση των θετικών ψήφων βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας με 33,2% και 31,6% αντίστοιχα.

Ωστόσο πιο ενδιαφέροντα είναι τα δεδομένα στις αρνητικές γνώμες με τον...Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκεται στην κορυφή με 55,6%, ενώ οι πιο «αλώβητοι» σε αυτή την κατηγορία είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 39,5% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 44,2%.

Δυστύχημα Τεμπών: Φταίνε οι τωρινοί και οι προηγούμενοι-Αρνητική η στάση Μητσοτάκη

Αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών, οι πολίτες απάντησαν ότι φταίει η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε ποσοστό 46,8% και σε ποσοστό 13% η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο στην αξιολόγηση της στάσης του πρωθυπουργού γύρω από το δυστύχημα, το 62,9% αξιολογεί αρνητικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημοσκόπηση MRBΝΔΣΥΡΙΖΑΠασοκΚΚΕΜέΡΑ25εκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα