Έφτασε Ρωσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν-Θα δώσει όπλα στον Πούτιν;

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στη Ρωσία, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγή δήλωσε στο Reuters πως, φθάνοντας στη Ρωσία, ο Κιμ βγήκε από το τρένο του για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους στο ρωσικό μεθοριακό σταθμό του Χάσαν (σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα

της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας), πριν συνεχίσει το ταξίδι του.

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον εναντίον της πώλησης όπλων από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες.

"Όπως γνωρίζετε, στις σχέσεις με τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι τα συμφέροντα των χωρών μας, όχι οι προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον", ανέφερε ο κ. Πεσκόφ. "Στα συμφέροντα των δυο χωρών μας θα επικεντρωθούμε λοιπόν".

Εξάλλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο διαβεβαίωσε πως η Μόσχα είναι διατεθειμένη να ενημερώσει τη Νότια Κορέα σχετικά με την επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε περίπτωση που της ζητηθεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Κυβερνήσεις και αναλυτές στη Δύση προεξοφλούν ότι το ταξίδι του στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου διεξάγεται ετήσιο οικονομικό φόρουμ, θα επικεντρωθεί στη σύναψη διμερών συμφωνιών στο πεδίο των στρατιωτικών εξοπλισμών. Ο κ. Πούτιν φέρεται να επιδιώκει να εξασφαλίσει πυρομαχικά, ειδικά του πυροβολικού, και όπλα προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΡωσίαΒόρεια ΚορέαΠουτινΟυκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
eftase-rosia-o-kim-giongk-oun-tha-dosei-opla-ston-poutin.htm
Τυχαία Θέματα
Έφτασε Ρωσία, Κιμ Γιονγκ Ουν-Θα, Πούτιν,eftase rosia, kim giongk oun-tha, poutin