Επιβεβαιώνει τη Matrixport το Bitcoin- Ολοταχώς για φινάλε στα $45.000

Η Matrixport φαίνεται να αναδεικνύεται φέτος νικήτρια στη… μάχη των προβλέψεων για την τιμή του Bitcoin στο τέλος του έτους, αφού, όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα, «πέφτει» πολύ κοντά σε αυτό που «είδε» στις αρχές του 2023.

Συγκεκριμένα, την 1η Φεβρουαρίου είχε προβλέψει ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα ρίξει αυλαία στα 45.000 δολάρια και φαίνεται να πετυχαίνει… διάνα.

Το Bitcoin έχει αγγίξει τα 44.000 δολάρια και, αν επικρατήσουν οι τρέχουσες τάσεις, θα ξεπεράσει τα 45.000 δολάρια μέχρι το τέλος του μήνα.

«Το ράλι του Βitcoin το 2023 εκτυλίχθηκε σε

πέντε φάσεις: ξεκινώντας με μια αντίδραση στις τάσεις του πληθωρισμού, ακολουθούμενη από μια αντίδραση στην τραπεζική κρίση, μια άνοδο λόγω της κατάθεσης αίτησης για ETF της BlackRock, μια ώθηση από τις αλλαγές πολιτικής της Federal Reserve και, τέλος, οι εξελίξεις στους κανονισμούς SEC σχετικά με τα Βitcoin ETFs», έγραψε σε μια νέα έκθεση ο Μάρκους Τίλεν, επικεφαλής έρευνας της Matrixport.

«Το Bitcoin δεν κινείται τυχαία. Ένα μείγμα ψυχολογίας του όχλου και μακροοικονομικών παραγόντων είναι ο βασικός μοχλός. Οι εκτιμήσεις για τη ρευστότητα και τη δομή της αγοράς βοηθούν στην κατανόηση των βραχυπρόθεσμων κινήσεων», συμπλήρωσε.

Μερικοί, επισημαίνει το CoinDesk, διερωτώνται γιατί το ράλι κρυπτογράφησης φαίνεται τόσο επικεντρωμένο στο Βitcoin: το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο έχει καταγράψει άνοδο 164% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, ενώ το Ethrereum έχει αυξηθεί κατά 99%.

Ο Τίλεν εξηγεί ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην κατάρρευση φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα τραπεζών και ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης, καθώς και στην κρίση που «χτύπησε» τις περιφερειακές τράπεζες τον Μάρτιο του 2023.

Επίσης, «το λιανεμπόριο δυσκολεύτηκε να ανταλλάξει τα νομίσματα fiat με κρυπτονομίσματα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φετινό ράλι κρυπτογράφησης επικεντρώθηκε κυρίως στο Βitcoin αντί για κάποια altcoins που δείχνουν να προτιμούν οι μικροεπενδυτές», συμπλήρωσε.

Τώρα, το ερώτημα είναι πώς θα ανταποκριθεί το Βitcoin αν εγκριθεί η αίτηση για ETF, με την Polymarket να δίνει πιθανότητα 77% αυτή να έρθει έως τις 15 Ιανουαρίου.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
epivevaionei-ti-matrixport-to-bitcoin--olotachos-gia-finale-sta-45000.htm
Τυχαία Θέματα