Εσθονία: Αποτρέψαμε «υβριδική επιχείρηση» της Ρωσίας

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας, σήμερα (20/2), δήλωσε ότι η χώρα της απέτρεψε με επιτυχία «υβριδική επιχείρηση» των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας στην επικράτεια της Εσθονίας.

«Γνωρίζουμε ότι το Κρεμλίνο στοχεύει όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες», δήλωσε η Κάλας σε ανάρτηση της στο Χ. «Η απάντησή μας: Nα είμαστε ανοιχτοί και να αποκαλύπτουμε τις μεθόδους τους. Αυτός είναι ο τρόπος για να αποτρέψουμε επιβλαβείς ενέργειες και να γίνουμε ανθεκτικοί», συμπλήρωσε.

{https://twitter.com/kajakallas/status/1759929696374972539}

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας

ERR μετέδωσε ότι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Εσθονίας (ISS) έχει συλλάβει 10 άτομα, από τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που συνδέεται με τον βανδαλισμό αυτοκινήτου που ανήκε στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ISS, οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν δείχνουν ότι «η ρωσική ειδική υπηρεσία συντόνισε μια υβριδική επιχείρηση κατά της ασφάλειας της Δημοκρατίας της Εσθονίας», χώρας μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Οι Εσθονοί ερευνητές υποψιάζονται πως οι συλληφθέντες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί, «συγκέντρωναν πληροφορίες για την προετοιμασία επιθέσεων». Στόχος αυτής της ενέργειας θα μπορούσε να είναι «να σκορπίσει τον φόβο και να δημιουργήσει εντάσεις εντός της κοινωνίας της Εσθονίας», διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ISS, Μάργκο Πάλοσον, ορισμένοι από τους συλληφθέντες στρατολογήθηκαν μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

#Εσθονία #Ρωσία #ΥΒΡΙΔΙΚΗ_ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ #ΚΑΓΙΑ_ΚΑΛΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
esthonia-apotrepsame-yvridiki-epicheirisi-tis-rosias.htm
Τυχαία Θέματα