Ευρωεκλογές 2024: Τρώγοντας τη σκόνη των «διασημοτήτων»

Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων για τις ευρωεκλογές έδειξε αυτό που φοβόμασταν. Ότι «σαρώνουν» οι διάσημοι υποψήφιοι και η... αστρόσκονή τους σκεπάζει κάθε ικανό υποψήφιο.

Όπως πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου τα κόμματα δεν... πρωτοτύπησαν και έστησαν τα ψηφοδέλτιά τους με υποψηφίους που έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα.

Κάθε φορά

το ίδιο τροπάρι. Όταν βρισκόμαστε μακριά από τις εκλογές, οι αρχηγοί των κομμάτων διαβεβαιώνουν πως θα κάνουν επιλογές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Μαντέψτε, τελικά κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Το ζήτημα συζητήθηκε έντονα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς από την προηγούμενη φουρνιά των 21 Ελλήνων ευρωβουλευτών, οι πέντε είχαν... τραβήγματα με τη Δικαιοσύνη. Έπεσε έτσι στο τραπέζι η ιδέα για επαναφορά της λίστας, αλλά ο Πρωθυπουργός τελικά την απέρριψε και ο σταυρός παρέμεινε.

Απορρίφθηκε επίσης και το σενάριο για διαφορετικά ψηφοδέλτια ανά περιφέρεια, ώστε να έχουν ελπίδες και άλλοι υποψήφιοι πέραν από αυτούς που βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κάπως έτσι έχουμε και πάλι... λαμπερά ονόματα στα ψηφοδέλτια των κομμάτων που ασφαλώς και έχουν σοβαρό προβάδισμα εκλογής.

Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 έκανε μία πρώτη μέτρηση που δείχνει πως στο ψηφοδέλτια της ΝΔ, για παράδειγμα, έχει σαρωτικό προβάδισμα ο Γιώργος Αυτιάς και ακολουθεί ο Πύρρος Δήμας. Τρίτος και... καταϊδρωμένος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τόσα χρόνια εντός ΝΔ. Ακολουθεί η Ελίζα Βόζεμπεργκ και φυσικά ο Φρέντι Μπελέρης που άλλωστε μπήκε στο ψηφοδέλτιο ακριβώς επειδή μετρήθηκε θετικά στις δημοσκοπήσεις.

Η Ελεονώρα Μελέτη επίσης δείχνει δυναμική και τέλος πάντων όλοι αυτοί εμφανίζονται πιο ισχυροί από ενεργεία ευρωβουλευτές, όπως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η Μαρία Σπυράκη, αλλά και ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Τσιόδρας.

Τώρα για επιστήμονες με κύρος όπως για παράδειγμα ο Σωτήρης Σέρμπος μην τους ψάχνετε καν στη λίστα αυτών που επιλέγει ο κόσμος...

Και είναι λογικό, γιατί δεν έχουν καμία προβολή και χαντακώνονται από τα ίδια τα κόμματα που τους βάζουν για να δείξουν ότι έχουν υποψήφιους με περγαμηνές και τελικά τους αφήνουν... βορά στους celebrities.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει ασφαλώς και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι πρωτοεμφανιζόμενοι πρώην αθλητές, Σοφία Μπεκατώρου και Νίκος Παππάς, οδεύουν σε άνετη εκλογή.

Ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ που ομολογουμένως έχει επενδύσει σε επιστήμονες της νέας γενιάς βασιζόμενο στο επιτυχημένο μοντέλο του Χάρη Δούκα, η παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη επισκιάζει στο δημόσιο διάλογο κάποιες αξιομνημόνευτες επιλογές.

Δυνατό χαρτί είναι φυσικά ο Γιάννης Μανιάτης, αλλά και ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου. Αν προσθέσουμε τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, εύκολα καταλαβαίνουμε πως και στη Χαριλάου Τρικούπη είναι δύσκολο να προκύψει κάποια τεράστια έκπληξη.

Όσοι πάντως σκοπεύετε να ψηφίσετε, ξεσκονίστε λίγο παραπάνω τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και επικεντρωθείτε στα βιογραφικά τους. Σχεδόν παντού υπάρχουν άξιες επιλογές.

Προς διευκόλυνσή σας παραθέτω τα ευρωψηφοδέλτια για να τα μελετήσετε:

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25 ΕΔΩ

#ευρωεκλογές #ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ_2024 #απόψεις #ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ #ΝΔ #ΣΥΡΙΖΑ #Πασοκ #εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
evroekloges-2024-trogontas-ti-skoni-ton-diasimotiton.htm
Τυχαία Θέματα