Γερμανία: Περισσότερες επιχειρήσεις αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές τον Απρίλιο

Στη Γερμανία, ελαφρώς περισσότερες επιχειρήσεις από ό,τι τον προηγούμενο μήνα προτίθενται να αυξήσουν τις τιμές τους τον Απρίλιο. Ο δείκτης προσδοκιών για τις τιμές ifo αυξήθηκε λίγο στις 15,1 μονάδες τον Απρίλιο, από 14,3 μονάδες τον Μάρτιο.

«Ο πληθωρισμός είναι απίθανο να μειωθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες και αναμένεται να παραμείνει λίγο πάνω από το 2%», λέει ο Sascha Möhrle, οικονομικός εμπειρογνώμονας του ινστιτούτου ifo.



Στους κλάδους που σχετίζονται με τους καταναλωτές, οι προσδοκίες για τις τιμές αυξήθηκαν στις 25,8 μονάδες, από 24,6 μονάδες.

Γενικότερα, οι επιχειρήσεις στον τομέα της φιλοξενίας (34,4 μονάδες, από 28,9 μονάδες), οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης παιχνιδιών και παιχνιδιών (47,4 μονάδες, από 34,9 μονάδες) και τα φαρμακεία (45,5 μονάδες, από 18,1 μονάδες) σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους.

Αντίθετα, λιγότεροι λιανοπωλητές τροφίμων (17,4 μονάδες, από 37,7 μονάδες), ιδιοκτήτες ξενοδοχείων (28,5 μονάδες, από 33,4 μονάδες) και ταξιδιωτικοί πράκτορες (32,7 μονάδες, από 36,9 μονάδες) σκοπεύουν να αυξήσουν τις τιμές τους.

Να σημειωθεί όμως, ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες εξακολουθούν να αναμένουν μείωση των τιμών: ο δείκτης διαμορφώθηκε στις μείον 7,7 μονάδες, από μείον 10,7 μονάδες, ενώ οι προσδοκίες για τις τιμές στη μεταποίηση υποχώρησαν επίσης στις 6,0 μονάδες, από 6,3 μονάδες.

#Γερμανία #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ #αύξηση_τιμών #πληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
germania-perissoteres-epicheiriseis-anamenetai-na-afxisoun-tis-times-ton-aprilio.htm
Τυχαία Θέματα