Γερμανία: Βελτιωμένος ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος τον Φεβρουάριο

Άνοδο κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ifo Business Climate Index αυξήθηκε στις 91,1 μονάδες από 90,1 μονάδες τον Ιανουάριο.

Αν και ανάμεσα στους Γερμανούς επιχειρηματίες φαίνεται να επικρατεί μεγαλύτερη αισιοδοξία, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση ήταν ελαφρώς λιγότερο καλές.

Πάντως, το ifo

επισημαίνει ότι η η γερμανική οικονομία βγαίνει σταδιακά από μια περίοδο αδυναμίας.

Στον τομέα της μεταποίησης, ο δείκτης ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022. Αυτό οφειλόταν στις σημαντικά βελτιωμένες προσδοκίες των εταιρειών, αν και οι κατασκευαστές αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάσταση της επιχείρησής τους ως λίγο χειρότερη, καθώς έλαβαν λιγότερες νέες παραγγελίες.

Στον τομέα των υπηρεσιών, το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε για πέμπτο συνεχή μήνα. Οι πάροχοι υπηρεσιών ήταν κάπως πιο ικανοποιημένοι με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση και η εμπιστοσύνη τους για τους επόμενους μήνες συνέχισε να αυξάνεται. Το κλίμα βελτιώθηκε ιδιαίτερα έντονα στη φιλοξενία και τον τουρισμό.

Στο εμπόριο, ο δείκτης ανέβηκε για άλλη μια φορά. Οι προσδοκίες ήταν λιγότερο επιφυλακτικές και οι επιχειρήσεις πιο ικανοποιημένες με την τρέχουσα κατάστασή τους.

Στις κατασκευές, το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε λίγο. Οι εταιρείες ήταν περισσότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση, ωστόσο, οι προσδοκίες τους εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από σημαντική απαισιοδοξία.

IFO BUSINESS CLIMATE INDEXIfoΓερμανίαεπιχειρηματικό κλίμαΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα