Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Γύρω στα μέσα του έτους μείωση των επιτοκίων

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον «πολύ σίγουρο» ότι η παγκόσμια οικονομία θα δει μια ήπια προσγείωση, δήλωσε τη Δευτέρα (12/2) η διευθύνουσα σύμβουλός του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται γύρω στα μέσα του έτους.

«Είμαστε πολύ βέβαιοι ότι η παγκόσμια οικονομία είναι τώρα έτοιμη για αυτήν την ήπια προσγείωση που ονειρευόμασταν», μετά από μερικές

από τις πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων εδώ και δεκαετίες, δήλωσε η Γκεοργκίεβα στη Σύνοδο Κορυφής των Παγκόσμιων Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

Σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε: «Περιμένω να δω μέχρι τα μέσα του έτους τα επιτόκια να κινούνται προς την κατεύθυνση που ακολουθούσε ο πληθωρισμός τον τελευταίο χρόνο».

Προειδοποίησε να περιμένουμε το απροσδόκητο στον απόηχο της πανδημίας COVID-19 και είπε ότι ένας παρατεταμένος πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα επηρεάσει τις παγκόσμιες οικονομίες.

«Φοβάμαι περισσότερο τη διάρκεια της σύγκρουσης γιατί (αν) συνεχιστεί, ο κίνδυνος διάχυσης αυξηθεί», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε έναν κίνδυνο σ τη Διώρυγα του Σουέζ», είπε αναφερόμενη στις πρόσφατες επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. «Αλλά αν υπάρχουν άλλες ακούσιες συνέπειες ως προς το πού θα πάει η μάχη, τότε μπορεί να γίνει πολύ πιο προβληματική για τον κόσμο ως σύνολο», συμπλήρωσε.

#Γκεοργκίεβα #ΔΝΤ #Διεθνές_Νομισματικό_Ταμείο #επιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
gkeorgkieva-dnt-gyro-sta-mesa-tou-etous-meiosi-ton-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα