Γουόλερ (Fed): Έχουμε πολύ δρόμο για να μειώσουμε τον πληθωρισμό

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου ήταν πιο ήπια από τα αναμενόμενα, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν υπερβολικά, σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Γουόλερ της Fed.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε μια εκδήλωση της UBS στην Αυστραλία, ο τραπεζίτης τόνισε ότι «η αγορά φαίνεται να έχει φύγει προς τα μπροστά με μία έκθεση για τον πληθωρισμό. Όλοι πρέπει να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να ηρεμήσουν. Έχουμε δρόμο μπροστά μας».

«Θα βλέπουμε συνεχώς

αυτού του είδους τη συμπεριφορά στις αγορές και ο πληθωρισμός θα αρχίσει σιγά-σιγά να μειώνεται, προτού αρχίσουμε πραγματικά να σκεφτόμαστε να βάλουμε το πόδι μας στο φρένα εδώ», συμπλήρωσε.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να μειώσουμε τον πληθωρισμό. Τα επιτόκια συνεχίζουν να ανεβαίνουν και θα παραμείνουν υψηλά για λίγο μέχρι να δούμε αυτόν τον πληθωρισμό να πλησιάζει τον στόχο μας», πρόσθεσε.

Η Fed επικεντρώνεται στο πόσο υψηλά πρέπει να φτάσουν επιτόκια για να επιβραδυνθεί ο πληθωρισμός, τόνισε ο ίδιος, ενώ υπογράμμισε ότι το «χειρότερο πράγμα» που θα ήταν αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια και ο πληθωρισμός «εκραγεί» εκ νέου.

ΓΟΥΟΛΕΡFEDπληθωρισμόςεπιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα