Ιράν: Προειδοποιήσεις σε Ισραήλ και... Δύση- «Οδυνηρή απάντηση αν επιτεθείτε»

Ανώτερος εκπρόσωπος του στρατού του Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία να σταματήσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ και είπε ότι θα υπάρξει ακόμη πιο σθεναρή απάντηση από το Ιράν εάν το Ισραήλ απαντήσει στα πλήγματα το Σαββατοκύριακο.

Το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA αναφέρει

ότι ο Ταξίαρχος Αμπολφάζλ Σεκάρχι είπε συγκεκριμένα: «Υπενθυμίζουμε στους αρχηγούς κρατών των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας να σταματήσουν να υποστηρίζουν το παρακμιακό παιδοκτονικό τρομοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει αποδείξει ότι δεν είναι θερμόαιμη και δεν επιδιώκει να εξαπλώσει τον πόλεμο. Η απάντηση θα είναι ισχυρότερη εάν το καθεστώς προβεί σε πιο σκληρή επιθετική ενέργεια».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένας ανώτερος αξιωματούχος ενημέρωσε το Al Jazeera ότι το Ιράν είχε ένα ευρύ φάσμα επιλογών να χρησιμοποιήσει εναντίον του Ισραήλ και είπε ότι «ο εκφοβισμός και η τρελή συμπεριφορά του προς το Ιράν δεν θα λειτουργήσουν».

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εμίρη του Κατάρ, φέρεται να του μετέφερε: «Δηλώνουμε τώρα κατηγορηματικά ότι η παραμικρή ενέργεια κατά των ιρανικών συμφερόντων θα αντιμετωπιστεί σίγουρα με μια σοβαρή, ευρεία και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των εμπλεκομένων».

Το Al Jazeera αναφέρει επίσης ότι στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί Κάνι είπε ότι η χώρα του δεν θα περιμένει 12 ημέρες για να απαντήσει σε άλλη ισραηλινή επίθεση, αλλά θα απαντήσει σε «λίγα δευτερόλεπτα».

Την ίδια ώρα, το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά σήμερα, Τρίτη (16/4), προκειμένου να αποφασίσει την απάντηση στην επίθεση του Ιράν.

#Ιράν #Ισραήλ #Ραϊσί #Γαλλία #Γερμανία #Ηνωμένο_Βασίλειο #ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
iran-proeidopoiiseis-se-israil-kai-dysi--odyniri-apantisi-an-epitetheite.htm
Τυχαία Θέματα