Κακοκαιρία «Avgi»: Κλειστά σχολεία και δρόμοι- Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία

Κλειστά έμειναν την Τρίτη (30/1) αρκετά σχολεία, ακόμα και στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Avgi που πλήττει τη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «αναστέλλεται, για τις 30/1/2024, η λειτουργία σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς και

στα σχολεία, στα οποία, έχει ήδη αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας τους από τους οικείους Δήμους λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών».

Όπως ανακοινώθηκε από χθες με βάση τις επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής – και ειδικότερα, στους Δήμους: Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης.

Κλειστά έμειναν επίσης σχολεία σε Εύβοια και Βοιωτία.

Τηλεργασία

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συστήνει στου εργοδότες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία, να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

«Σε συνέχεια των μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, και για όλες τις περιοχές που, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να πληγούν (ιδίως δε οι περιοχές Μάνδρας–Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης, Εύβοιας και Βοιωτίας), το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει, συμπληρωματικά, ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία την Τρίτη 30 Ιανουαρίου σε όσες περιπτώσεις, είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας».

Οι δρόμοι

Η κακοκαιρία πλήττει και την Αττική με χιόνια στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη.

Λόγω χιονόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έως τη θέση Αγιος Πέτρος, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Πεντέλης.

Κλειστές παραμένουν η λεωφόρος Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και η Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, και πάνω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μόνον με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών από το ύψος της θέσης "Κάζα" της Δυτικής Αττικής ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών.

Μέχρι και τις 10 το πρωί της Τετάρτης, έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης από τα Μάλγαρα έως την Αθήνα στο ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη.

Με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, όλα τα οχήματα οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντι-ολισθητικές αλυσίδες.

#κακοκαιρία #σχολεια #τηλεργασία
Keywords
Αναζητήσεις
kakokairia-avgi-kleista-scholeia-kai-dromoi--ischyri-systasi-gia-tilergasia.htm
Τυχαία Θέματα