Κέρδη στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Στο επίκεντρο τα ETF spot Bitcoin

Στα «πράσινα» διαπραγματεύονται τα περισσότερα από τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Πέμπτη (20/7), με το Bitcoin να διατηρείται σταθερά πάνω από τα 30.000 δολάρια.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις αιτήσεις για ETF spot Bitcoin που θα μπορούσαν να αυξήσουν τη ζήτηση BTC κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του NYDIG. Η εταιρεία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων εκτιμά

ότι υπάρχουν 27,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα τύπου spot, σε σύγκριση με 210 δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύονται σε κεφάλαια για χρυσό, με τα οποία συχνά συγκρίνεται το Βitcoin.

«Το Βitcoin είναι περίπου 3,6 φορές πιο ευμετάβλητο από τον χρυσό, που σημαίνει ότι σε ισοδύναμη βάση αστάθειας, οι επενδυτές θα απαιτούσαν 3,6 φορές λιγότερο Βitcoin από χρυσό σε βάση δολαρίου για να λάβουν την ίδια έκθεση στον κίνδυνο. Ωστόσο, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια αυξητικής ζήτησης για ένα Βitcoin ETF», γράφει το NYDIG.

Η πιθανότητα ενός spot bitcoin ETF στις ΗΠΑ φαίνεται πολύ πιο πιθανή από τη στιγμή που η BlackRock υπέβαλε αίτηση για ένα με συμφωνία «διαμοιρασμού επιτήρησης», την οποία η SEC θεωρεί απαραίτητη για την αποτροπή χειραγώγησης της αγοράς.

Σε άλλη είδηση που θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά, η οικονομική ρυθμιστική αρχή του Κουβέιτ έχει απαγορεύσει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα, τις επενδύσεις και την εξόρυξη στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει το ξέπλυμα χρήματος. Οι απαγορεύσεις αποσκοπούν στη συμμόρφωση με τις παγκόσμιες συστάσεις της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) για περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

«Οι τίτλοι που ελέγχονται από την Κεντρική Τράπεζα του Κουβέιτ και άλλοι τίτλοι και χρηματοπιστωτικά μέσα που ελέγχονται από την Αρχή Κεφαλαιαγορών εξαιρούνται από αυτήν την απαγόρευση», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε εγκύκλιό της. Η συμμόρφωση με τη FATF απαιτεί όντως προστατευτικά κιγκλιδώματα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά η διεθνής εποπτική αρχή λέει ότι δεν έχει ζητήσει από καμία χώρα να απαγορεύσει την κρυπτογράφηση, είπε στο CoinDesk τον Μάιο.

Η τιμή του Bitcoin ανεβαίνει και μετά την είδηση ότι η Tesla δεν πούλησε κανένα BTC για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Η θετική έκθεση φαίνεται να έχει μετριάσει εν μέρει την πίεση στην αγορά, η οποία ανέκαμψε προς τα πάνω. Η κυριαρχία του Bitcoin βρίσκεται επί του παρόντος περίπου στο 46,6%.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin ενισχύεται 1,14% στα 30.244,65 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 0,76% στα 1.918,84 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ενισχύεται 3,17% στα 26,99 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 3,51% στο 0,32545000 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 4,63% στα 5,42 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 4,39% στο 0,07205327 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 1,19% στο 0,00000784 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

κρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαBitcoinethereum
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρδη, ETF, Bitcoin,kerdi, ETF, Bitcoin